Shoppen op reis

Shoppen  en afdingen op reis - wat doe je en wat niet
In vergelijking met de Europese prijzen zullen veel producten erg goedkoop zijn. Of je nu een souvenir koopt op een marktje in Bangkok, een paar schoenen in New York of een maatpak in Buenos Aires, vergeet niet dat je het de rest van je reis mee moet dragen in je backpack. Een te volle backpack is niet alleen een zware last, het telkens weer inpakken van je tas vraagt ook veel tijd. Probeer het echte shoppen dus uit te stellen tot aan het eind van je reis, of stuur tussendoor alvast wat spullen naar huis.

Onderhandelen over de prijs

Tijdens het reizen zal je veel marktjes tegenkomen lokale producten en foute souvenirs. Ook al zijn wij het niet gewend om te onderhandelen over een prijs, in het buitenland is dit meer regel dan uitzondering. Waar je ook komt, overal gebeurt het net ietsje anders. Onderhandel alleen als je het product echt wil. Maak er een sport van en probeer op een prijs te komen wat jij er voor over hebt. 

Tips voor afdingen

Hoe vaker je afdingt, hoe beter en zekerder je er in wordt. De eerste paar keer zal je waarschijnlijk snel ja zeggen op een prijs. Maar oefening baart kunst. Probeer vooraf zelf te bepalen wat je over hebt voor een bepaald product. Wacht totdat de verkoper met een bod komt dat in de buurt komt van je vooraf bedachte prijs. Nu kan het afdingen beginnen! Jullie zullen elkaar waarschijnlijk tegemoet komen in de prijs. Mocht je achteraf gezien toch te veel betaald hebben, accepteer dan je verlies. De verkoper heeft het geld hoogstwaarschijnlijk harder nodig dan jij. 

Neppe merkproducten in Azië

In Azië zijn heel veel neppe merkproducten te koop zoals horloges, schoenen, tassen, kleren en dvd's. Het is erg verleidelijk om deze producten te kopen gezien het feit dat ze 10 - 20 keer goedkoper zijn dan het origineel. Besef wel dat de kwaliteit ook veel slechter is dan het origineel en dat je problemen kan krijgen bij de douane als je terug aankomt in België. Ook het opsturen van namaakproducten naar huis is verboden. Wees dus gewaarschuwd!

Contact