Eten en drinken op reis

Probeer de lokale keuken tijdens je reis
Op reis doe je vaak nieuwe, maar soms ook vreemde ervaringen op qua eten en drinken. De één is al wat avontuurlijker aangelegd en zal eerder iets nieuws proberen bij een stalletje aan de kant van de weg dan de ander. Probeer je in ieder geval te laten verrassen door het lokale eten en door de vele geuren en smaken die je tegenkomt.

Volg de locals

In de wat grotere steden is het tegenwoordig geen probleem meer om eten te vinden dat je kent en waarvan je zeker weet dat je het lekker vindt. In de kleinere afgelegen steden of dorpen kan dit een grotere uitdaging zijn en zal je soms echt moeten eten wat de pot schaft. Loop je al een tijd met een rammelende maag rond en weet je even niet of het allemaal wel zo hygiënisch is als thuis, ga dan naar een restaurantje waar veel locals zitten. Als het eten niet goed is, zijn zij de eersten die dat zouden moeten weten. Net als het bij het vinden van een fijne plek om te overnachten, is het ook leuk om via tips van andere reizigers of locals restaurantjes te zoeken die niet in je reisgids staan.

Het menu

De menukaart zelf kan soms een uitdaging zijn, als die er al is... Soms zal je ook op goed geluk iets op de kaart moeten aanwijzen of naar het bord van je buurman moeten wijzen als de ober aan je tafel verschijnt. Dit kan af en toe best leuk zijn, maar zorg ervoor dat je ook een paar gerechten kent die lokaal populair zijn. Over het algemeen is het voor vegetariërs in de meeste landen nog moeilijker en is de keuze beperkter. Al kan een beperktere keuze het natuurlijk ook net eenvoudiger maken!

Zorg goed voor jezelf

Bij het backpacken kom je waarschijnlijk niet zo vaak in dure restaurants. Maar als de eeuwige noedels en de rijst je écht gaan vervelen, dan kan het een goed idee zijn om jezelf eens te verwennen met een feestmaal, zodat je er weer even tegenaan kunt. Er zijn mensen die er een sport van maken om elke dag zo goedkoop mogelijk te eten. Maar naast de verveling wordt ook het risico op diarree dan reëel, zeker als je langere tijd op reis bent. Neem dus je voorzorgsmaatregelen, eet genoeg vitamines en drink genoeg (schoon) water. Sla geen maaltijden over en eet niet te veel fastfood. Wellicht voor de hand liggende tips, maar ze helpen echt om je fit te voelen tijdens je reis!

Schoon drinkwater

Schoon drinkwater uit de kraan is niet in elk land beschikbaar, zeker niet in ontwikkelingslanden. Als je zeker wilt zijn van schoon water, koop dan altijd flessen en controleer ook even of ze niet al geopend zijn. Is dat het geval, vraag dan rustig een nieuwe fles die verzegeld is met plastic. Waar echt geen flessenwater te koop is, kun je altijd nog waterzuiveringstabletten gebruiken of een flesje of rietje met een waterfilter. Deze producten zijn te koop bij buitensportwinkels.

Contact