Reisgenoten - Samen reizen of alleen?

Met wie ga jij op wereldreis?
Om te weten of je beter alleen kan reizen of reizen met reisgenoten, is de belangrijkste vraag: met wie wil jij jouw (wereld)reis ervaren? Bedenk goed of je potentiële reisgenoot dezelfde reishouding en verwachtingen heeft als jij. Alleen reizen is altijd een goede keuze!

Ongeacht met wie je gaat reizen, vraag jezelf af: is een wereldreis jouw ultieme droomreis en – zo ja – met wie wil je die bijzondere ervaring dan delen? Heeft die persoon dezelfde reishouding als jij en hebben jullie dezelfde verwachting van een reis rond de wereld?

Alleen reizen

Een reis rond de wereld in je eentje saai? We denken dat het juist een fantastische ervaring is! Je bent vrij om te doen en laten wat jij wilt en hoeft – tot op zekere hoogte – geen rekening te houden met reisgenoten. Je kiest zelf je reisroute en tempo én ervaart hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn. Als je 'alleen' aan de andere kant van de wereld bent en het zit even niet mee, dan leer je jezelf echt van een totaal andere kant kennen. Tegelijk is ‘alleen’ reizen relatief, want onderweg ontmoet je natuurlijk andere reizigers. Zeker als je alleen reist ontstaan nieuwe vriendschappen makkelijk. Het zal je verbazen hoe makkelijk je contact maakt en spontaan met anderen samen op doorreis gaat.

Als vrouw alleen reizen

Niks houdt je tegen om als vrouw alleen rond de wereld te reizen. Wel is het belangrijk dat je als alleen reizende vrouw extra rekening houdt met de lokale tradities. In sommige landen wordt een vrouw die alleen in een bar iets drinkt, in het openbaar rookt, make-up en/of zomerse kleding draagt, als misplaatst ervaren. Onbewust kan je de lokale bevolking hiermee kwetsen. Houd dus rekening met de lokale gewoontes en ga er nooit over in discussie, hoe geëmancipeerd je ook bent. Twijfel over de lokale gebruiken? Doe even navraag of neem gewoon het zekere voor het onzekere.

Met vrienden op reis

Reizen met je beste vriend of vriendin is een unieke ervaring. Je kan al je reiservaringen delen en eventuele problemen onderweg kun je samen aanpakken. Ook wordt samen reizen goedkoper als je een kamer en andere onkosten kunt delen. Reis je samen, dan kun je de krachten ook bundelen. Zo is de één misschien vlot in contacten leggen met de locals, terwijl de ander een held is in kaartlezen.
Maar hoe goed je elkaar ook kent, zelfs tussen de beste vrienden kunnen irritaties ontstaan, zeker als je lange tijd samen op reis bent. Sta dus ook altijd open voor contacten met andere mensen.

Als koppel op reis

Samen met je geliefde de wereld rondreizen. Het is misschien wel de ultieme test voor een relatie. Duidelijke afspraken zijn dan ook heel belangrijk, want jullie zouden echt niet het eerste koppeltje zijn dat na een week rondreizen al knallende ruzie krijgt. Zonde en absoluut te voorkomen! Reis je met een gezamenlijk budget, spreek dan van op voorhand een dagbudget af. Bespreek ook duidelijk de reisroute en wat jullie willen zien en doen, zodat er onderweg geen verassingen zijn. En verder: geniet! Een reis rond de wereld met je liefste is en blijft een onvergetelijke ervaring!

Met je ouders op reis

De wereld rond met je ouders? Tja....sommigen doen het, maar wij raden het je niet aan. Wel kan het leuk zijn om tijdens je reis ergens aan de andere kant van de wereld met je ouders af te spreken. Zeker als je al bij het plannen van je reis heimwee krijgt. Het zou zonde zijn je reis vanwege heimwee vroegtijdig te moeten afbreken. En nog een voordeel van het afspreken met je ouders: hun budget is ongetwijfeld wat groter, dus profiteer hiervan om weer eens in een comfortabel bed te slapen.

Ander reisgezelschap

Of je nu reist met familie, vrienden en/of je partner, openstaan voor nieuwe ontmoetingen is sowieso een aanrader. Op reis maak je doorgaans makkelijk nieuwe vrienden – soms zelfs voor het leven – want de wereld zit vol reizigers die openstaan voor ontmoetingen. In hostels, reiscafés, bussen, treinen en andere backpacker plaatsen kom je elkaar onvermijdelijk tegen.
Ook op een rondreis of georganiseerde tour maak je gegarandeerd nieuwe vrienden. En adventure tours zijn er in alle soorten en maten, van raften tot safari tours. Op de KILROY website vind je er meer info over. Hoe dan ook, reizen doe je niet in je eentje. Mooie ervaringen zijn er om te delen!

Contact