Hoe lang?

Hoe lang ga jij op reis?
Rond de wereld reizen in 80 dagen... een leuke uitdaging in de 19e eeuw, maar tegenwoordig kan het wel wat sneller. Eigenlijk kan je er tegenwoordig zo lang over doen als je zelf wilt. Het kan zelfs al in 1 of 2 dagen, al worden waarschijnlijk maar weinig wereldreizigers echt warm van het interieur van vliegtuigen.

Nee, van ons mag je wereldreis best wat langer duren. Ons advies is, ongeacht de bestemmingen, om voor een reisperiode van minstens 2 tot 3 maanden te kiezen. Is het niets voor jou om zo lang weg te zijn van huis, dan is een wereldreis misschien niet de beste optie. De meeste reizigers trekken 3 tot 12 maanden uit voor hun reis rond de wereld. En waarom ook niet? Zo vaak maak je immers geen wereldreis!

Hoeveel tijd heb je nodig?

Bij een wereldreis reis je in één richting de wereld rond. Dat brengt heel wat vlieguren met zich mee. Waarschijnlijk heb je als reiziger wel een voorkeur voor een bepaald continent. Houd er rekening mee dat je bij het reizen genoeg tijd neemt voor dat ene continent en snoep desnoods wat tijd af van je reis door de andere continenten.

Wil je een goede indruk krijgen van een bepaald continent, trek er dan minstens twee maanden voor uit. Of het nou in Azië is waar je vanaf Hong Kong, via Vietnam, Cambodja, Thailand en Maleisië naar Bali reist, of Zuid-Amerika waar je van Argentinië, via Chili, Bolivia en Peru naar Ecuador wilt reizen. Het is prima te doen in twee maanden, zonder dat je als idioot van A naar B hoeft te rennen. En daar gaat het om: neem de tijd! Ergens geweest zijn is natuurlijk leuk, maar er ook echt iets over kunnen vertellen thuis is nog veel leuker!

Vliegen gaat sneller, maar over land reizen is leuker

Zeker als je de tijd hebt, raden we je aan om zoveel mogelijk over land te reizen. Je zult zien dat je hierdoor pas echt een goed beeld krijgt van een land en van het dagelijks leven van de lokale bevolking. Heb je niet zoveel tijd dan, dan kun je uiteraard met het vliegtuig grote afstanden overbruggen en zo je reistijd af en toe flink verkorten. Zo kun je meer tijd doorbrengen op de plekken die je wilt bezoeken. En dan is er ook nog je reisbudget. Want hoe lang je reis effectief zal duren, is natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van wat je te besteden hebt. Om onaangename verrassingen te voorkomen, geeft KILROY je een overzicht van de kosten waar je in ieder geval rekening mee moet houden.

Contact