Sparen, lenen en werken

Tips voor sparen, lenen en werken.
Een paar maanden tot een jaar rondreizen is uiteraard niet gratis. Tenzij je hele rijke ouders hebt die je avonturen willen sponsoren, moet je dus aan de slag om genoeg geld bijeen te sparen voor je reis. KILROY zet de mogelijkheden voor je op een rijtje.

De handen uit de mouwen!

Veel backpackers werken zich krom voor hun grote reis, soms tot wel 60 uur per week, 4 tot 6 maanden aan één stuk door. Anderen doen het rustiger aan en plannen hun reis een paar jaar op voorhand, waardoor ze met wat weekend- of studentenwerk genoeg bij elkaar kunnen sparen.
Hoe jij het ook wil aanpakken,  genoeg geld hebben vóór je aan je reis begint, is van essentieel belang. Heb je dure hobby's of gewoontes? Bekijk even wat het je uitspaart als je ze even laat rusten, dan hoef je misschien niet eens zoveel extra te gaan werken.

Geld lenen voor je reis

Naast sparen, zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook geld lenen van je ouders of de bank. Heel wat makkelijker dan er keihard voor werken, maar na je reis moet je dan uiteraard wel dat geleende geld terugbetalen. Heb je een baan met een dik salaris in het vooruitzicht - no problem! Zo niet, vraag jezelf dan af of je die financiële strop wel wilt hebben, als je van die fantastische reis terugkomt.

Working Holiday

Op reis werken is ook een optie. Zeker als je goed bent in het plannen en beheren van kosten en uitgaven, is dit een spoor dat volop mogelijkheden biedt. Working Holiday Programs zijn erg populair bij backpackers, vooral in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Hiermee krijg je een Working Holiday visum in je paspoort waarmee je een jaar legaal mag werken tijdens je reis. Naast het geld dat je ermee verdient, is het ook een heel goede manier om de lokale bevolking en andere Working Holiday backpackers te leren kennen.
Let wel op: het vinden van een goedbetaalde job tijdens je reis kan heel lastig zijn. Ga er dus liever niet vanuit dat je veel zult verdienen. In de regel geldt dat je vaak 2 tot 3 maanden moet werken om 1 maand te kunnen reizen.

Contact