Een budget voor je wereldreis bepalen

Zo maak je een reisbudget!
De meest gestelde vraag tijdens het plannen van een reis: aan welk budget moet ik denken? Een algemene formule om je budget te berekenen is er helaas niet. Er spelen namelijk heel wat factoren een rol, van je persoonlijke situatie en wensen tot de reistijd, je voorkeur voor comfort, enzovoort. Maar enkele tips kunnen we je bij KILROY wél geven!

Budget per land

Onze Travel Specialists houden altijd het volgende budget per land aan:

Azië €1000 per maand
Australië €2000 per maand
Nieuw-Zeeland €2000 per maand
Noord-Amerika €2000 per maand
Zuid-Amerika €1400 per maand
Afrika €1400 per maand


*Deze budgetten zijn een schatting per maand en exclusief vliegticket.

Wisselkoers

Let op! Wisselkoersen veranderen continu. Dat betekent dat de waarde van de euro meer of minder kan zijn in een andere valuta. Veranderingen in de wisselkoers kunnen een groot verschil maken op de kosten van je reis. Houd daarom altijd goed de wisselkoers in de gaten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Soms zijn de wisselkoersen gunstig en kan je meer doen voor hetzelfde geld.

Kosten vóór vertrek

Zodra je begint met het plannen van je (wereld)reis krijg je gauw te maken met verschillende kosten die je al in België kwijt bent. Denk aan je vliegticket, visa, verzekeringen en meer! Lees hier met welke kosten vóór vertrek je rekening moet houden.

Kosten tijdens je reis

Naast de dagelijkse kosten zoals accommodatie, eten en drinken moet je ook rekening houden met hogere kosten voor geplande en ongeplande activiteiten. Het is dus heel belangrijk om een goed budget te hebben en plaats te houden voor onvoorziene kosten tijdens je reis

Tips voor het bepalen van je reisbudget

Bij het plannen van je reisbudget kunnen de volgende algemene tips goed van pas komen:

  • Zet van tevoren alle kosten op papier. Dat geeft je visueel een goed beeld van het totale budget dat je nodig zult hebben.
  • Maak een verdeling tussen kosten vóór vertrek en kosten tijdens je reis.
  • Zorg dat je een kredierkaart hebt. Het bespaart je veel ellende en zorgt voor een buffer.
  • Zorg dat er enkele thuisblijvers van je financiële situatie op de hoogte zijn, zodat zij kunnen bijspringen als er iets mis zou gaan.
  • Hou 10% reserve als buffer voor onvoorziene uitgaven.
  • Met z'n tweeën reizen is per persoon goedkoper dan alleen.
  • Zorg dat je altijd wat cash op zak hebt. Genoeg voor een taxiritje of overnachting. Zeker in armere landen sta je sterker als je contant kunt betalen en je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een bankautomaat.

Een budget is persoonlijk, waardoor het moeilijk is om een nauwkeurig advies te geven. Wel kunnen we je bij KILROY meer info geven over mogelijke kosten.

Contact