Annulatieverzekering

Annulatieverzekering
Het is altijd vervelend wanneer je jouw reis onverwachts moet annuleren. En helemaal als dat betekent dat je ook nog eens je hele reissom kwijt bent. Met de annuleringsverzekering van Gouda en KILROY ben je hiervoor gedekt.

Annulatieverzekering afsluiten

Annulatieverzekering afsluiten
Een annulatieverzekering kun je afsluiten wanneer je bij onze Travel Specialisten een reis boekt of een vlucht boekt op de site!

Sommige reizigers twijfelen vaak of ze hem wel moeten afsluiten, omdat ze het als iets extra's zien. Maar in feite moet je deze verzekering altijd in je reisbudget meenemen. Het is dus niet iets extra's, gezien de ellende die het je kan besparen. Voor een fractie van je reissom ben je al gedekt en kun je in alle rust je reis voorbereiden.

Voorbeeld

Je boekt een reis t.w.v. in totaal € 2.000 en wilt hiervoor een annuleringskostenverzekering afsluiten. De kosten van de annuleringsverzekering zijn in dit geval € 122. Op het bedrag dat je in totaal van plan bent uit te geven voor je reis, is dit bedrag natuurlijk te verwaarlozen. En het zal je maar gebeuren: € 2.000 euro kwijt! Zou jij er lekker van slapen?

Waarom annuleren?

Denk daarbij onder andere aan het moeten annuleren van je reis als gevolg van ziekte van een direct familielid (grootouders, ouders, broer/zus of kinderen), een reisgenoot in dezelfde boeking of van jezelf. Onder bepaalde voorwaarden kan het moeten afleggen van een hertentamen of herexamen, het overdoen van een examenjaar of het overdoen van een studiejaar aan een instelling van het voortgezet onderwijs reden zijn voor vergoeding wanneer de reis geannuleerd moet worden.

Kosten annuleringsverzekering van Gouda en KILROY

De annuleringsverzekering sluit je af voor in totaal 6,1% van de te verzekeren/dekken reissom (hier zit ook al 21% assurantiebelasting inbegrepen). Hieronder enkele voorbeelden.

Reissom € 1.000 € 2.000 € 3.000 € 4.000 € 5.000
Kosten € 61 € 122 € 183 € 244 € 305

 

Afsluiten tot 7 dagen na je boeking

Tijdens het boeken wordt je gevraagd of je er een annuleringsverzekering bij wilt afsluiten. De Travel Specialisten zullen je dit vragen wanneer je bij hen iets boekt. Boek je een vliegtickets online op onze website, dan heb je de mogelijkheid om tijdens het boekingsproces de annuleringsverzekering toe te voegen. Verder kun je in alle andere gevallen deze afsluiten via e-mail, telefoon of in onze reisbureaus.

Maar mocht je het nou vergeten zijn of plotseling beseffen dat je er toch niet helemaal lekker van slaapt, dan kun je hem ook nog uiterlijk 7 dagen na je boeking bij ons afsluiten.

Voorwaarde

De verzekering dekt geen gevallen van ziekte, welke bekend waren ten tijde van het afsluiten van de annuleringsverzekering. Ter controle zal de reden voor annulering ter beoordeling worden voorgelegd aan de medisch adviseur van Gouda Schadeverzekeringen.

Contact