Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: Adventure Surf Club

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: Adventure Surf Club

Paul weet het zeker! Hij wordt de beste surfer van de wereld. Paul traint ontzettend hard om deze droom waar te maken. Voor veel surfkampioenen is het vanzelfsprekend dat je altijd toegang krijgt tot de zee, maar Paul woont in een de gevaarlijke sloppenwijk in het Zuid-Afrikaanse Dunoon. Documentaire Paul laat in 15 minuten zien hoe zijn leven eruit ziet. Bekijk de trailer: 

De Adventure Surf Club

Paul kan surfen dankzij het vrijwilligersproject van SAVE: The Adventure Surf Club. Paul wordt drie keer per week opgehaald voor surflessen. De meeste kinderen worden thuis opgehaald, maar voor Paul is dat geen optie. Dunoon is veel te gevaarlijk. Dat het thuis in de sloppenwijk gevaarlijk is blijkt wel uit dat hij op jonge leeftijd al een keer is neergestoken en op school en thuis continu onder druk staat. Tijdens het surfen vergeet hij al zijn zorgen... Paul weet het zeker, hij gaat ooit wereldkampioen surfen worden! 

Word jij vrijwilliger op de Adventure Surf Club?

De Adventure Surf Club is opgericht door SAVE en is voor kansarme kinderen in de Kaapstad regio. Elke week zijn er verschillende activiteiten, zoals zwemlessen en surflessen. Tijdens het surfen worden de kinderen ook op andere gebieden gecoacht. Deze lessen worden gegeven door vrijwilligers. Zou jij ook willen helpen? Je krijgt dan 6 uur per week surfles om zelf goed te worden en leert jouw skills aan de kinderen. 

 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Andere vrijwilligersprojecten:

Gerelateerd
Contact