De beste tips voor jouw roadtrip in Australië

De beste tips voor jouw roadtrip in Australië

Roadtrippen in Australië is fantastisch, maar het is wel even wennen om aan de "verkeerde" kant te rijden. In de auto zit alles precies op een andere plek. Bij het schakelen grijp je naar het raam, bij richting aangeven gaan je ruitenwissers tekeer en je zal de eerste keer vast instappen aan de kant van de passagier. Lees voordat je gaat deze tips en je bent goed voorbereid voor je roadtrip in Australië.  

Kamperen in Australië

Wildkamperen is op sommige plekken in Australië toegestaan. Zorg ervoor dat je in een gebied bent waar dit mag, anders riskeer je flinke boetes. Daarnaast zijn er in Australië ook ontzettend veel goed uitgeruste campingplekken op fantastische locaties.

Freedom Camping in Australia

De app Campermate laat je overzichtelijk alle gratis en betaalde campings en vakantieparken in heel het land zien. Op de website van Campin' Australia vind je nog meer toffe campings. Reis je door Zuid-Australië, dan kan je app van Great Southern Touring Route gebruiken voor tips en mooie routes.

Kangaroo crossing the road at night in Australia

Alleen overdag rijden in Australië

Misschien ben je het gewend van vroegere autovakanties in Europa, maar 's nachts rijden in Australië is niet zo verstandig. Zodra de avond valt is de kans op overstekende kangoeroes en andere wilde dieren groot. Daarom is het ook verboden en ben je nooit verzekerd mocht er wat gebeuren. Een voordeel van alleen overdag rijden, is dat je niets hoeft te missen van de prachtige natuur, uitzichten en landschappen (behalve wanneer je zo'n type bent die na tien minuten rijden al in slaap valt op de zetel). 

Tip!
Probeer snelwegen te voorkomen en rij langs prachtige uitzichten en kleine dorpjes. Wellicht zorgt dat ervoor dat je er langer over doet, maar het zijn vaak de kleinere wegen waar je de hidden gems tegenkomt!

Australia no fuel sign

Bespaar geld op bezine in Australië

Bij ons vind je een tankstation op zowat iedere hoek van de straat, maar tankstations kunnen in sommige gebieden in Australië nogal schaars zijn. Voornamelijk in de outback is het belangrijk om genoeg bezine aan boord te hebben. Hier vind je er vrij weinig tankstations, waardoor een extra jerrycan met benzine absoluut geen overbodige luxe is. Daarnaast zal benzine de grootste kostenpost zijn van je roadtrip. Daarom een paar bespaartips:

  • Tank op dinsdag of woensdag. Bijzonder genoeg tank je op deze dagen vaak 5 tot 15% goedkoper.
  • De winkels Coles en Woolworths zijn eigenaar van veel tankstations in Australië, waardoor je vaak een korting ontvangt bij het tanken wanneer je bij hen shopt.
  • Met de app MotorMouth vind je de goedkoopste benzine bij jou in de buurt. 

Go on a road trip in Australia

Tolwegen in Australië

Neemt je roadtrip je mee door New South Wales, Queensland of Victoria? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk onderweg met tolwegen te maken krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van tol als je een campervan in Australië huurt. Zorg dat je zeker weet waar je naartoe gaat en of je op je route langs tolwegen komt. Dat doe je gemakkelijk via de app Australian Toll.

De tol op Australische tolwegen wordt automatisch aangerekend. Je hoeft dus niet halverwege bij een tolovergang te stoppen om te betalen bij een kassa. Zodra je je campervan hebt opgehaald in Australië zal je een visitors e-pass moeten aanvragen die dat allemaal voor je regelt. Op Transurban Linkt lees je hoe dit werkt.

Roadtrip met een Mighty Campervan in Australië

Boek jouw campervan

Niet iedereen zoekt hetzelfde in een campervan. Budget, behoeften en het aantal personen waar je mee reist zijn factoren die invloed hebben op de campervan die je kiest. Wij hebben campervans in alle soorten en maten geschikt voor twee tot zes personen.

Onze campervan tip: 

Highball Campervan - 3 pers.

vanaf EUR 99
Highball Campervan - 3 pers.
Deze campervan is perfect wanneer je samen met twee andere vrienden reist. Een volledig uitgeruste campervan met keuken, opbergruimte en bedden is de ideale travelmate voor jullie roadtrip!
Ik wil deze huren!

 

Meer weten?
Contacteer ons

 

Gerelateerd
Contact