10 plekken voor je bucketlist in Australië

10 plekken voor je bucketlist in Australië

Van Australië krijg je nooit genoeg! Surfen aan de oostkust, zeilen en snorkelen in de Whitsundays en de geweldige metropolen zoals Sydney, Melbourne, Adelaide en zoveel meer. Maar Australië is veel meer dan dit. Al eens gedacht aan South Australia en Northern Territory? Hier vind je 10 activiteiten die meteen aan jouw bucketlist voor Australië kunnen toegevoegt worden.

1. Hiken rondom Uluru (NT)

Australie, Uluru - Ayers Rock

Elk jaar komen er honderdduizenden mensen naar Uluru (Ayers Rock) om de verkleuring tijdens de zonsopkomst of -ondergang te aanschouwen. De Uluru is ontzettend belangrijk voor de Aboriginals in dit gebied, er zijn verschillende plekken rondom de rots die voor hen heilig zijn. Ervaar de schoonheid van Uluru zelf bij zonsopgang of -ondergang, maak een wandeling rond de rotsformatie of kies voor een ritje op een kameel. Voor degenen die wel wat van adrenaline houden is er ook de optie om te gaan skydiven. Hoe dan ook, een bezoek aan Uluru zal absoluut de moeite waard zijn!

2. Ontdek Darwin (NT)

Australie, Darwin

Darwin is de levendige en multiculturele hoofdstad van Northern Territory, waar je het hele jaar door een relaxte lifestyle en een bruisend nachtleven kunt vinden. Darwin is ook de perfecte locaties om de verschillende nationale parken te bezoeken, die je gemakkelijk vanuit de stad kunt bereiken.

Tip: eindig je dag net als de locals met een prachtige zonsondergang op Mindil Beach, net buiten het stadscentrum. 

3. Bezoek Kakadu National park (NT)

Australie, Kakadu National Park

Oostelijk van Darwin vind je het grootste national park van Australië, Kakadu National Park. Dit prachtige ongerepte World-Heritage gebied staat bekend om haar natuurlijke schoonheid, wildlife en oude Aboriginal cultuur. Dit park heeft wel iets voor iedereen. Wat zeg jij van een dagje air boaten, hiken of slapen onder de sterren?

4. Working Holiday (NT/SA)

Australie, working holiday

Een Working Holiday is de perfecte manier om een bestemming en de lokale cultuur echt te kunnen ervaren. Nog op zoek naar een locatie of job voor je Working Holiday Visum? In Southern Australia en het Northern Territory heb je enorm veel boeiende opties! Werk in de buitenlucht op een boerderij of in de bouw, of leer locals kennen met een baan in de horeca. Ben je iets avontuurlijker aangelegd? Misschien kun je dan wel gaan werken met krokodillen!

Tip: Door ergens in South Australia of het Northern Territory te werken, krijg je ook de mogelijkheid om je Working Holiday Visum te verlengen met een tweede jaar

5. The Explorer’s Way – De roadtrip van je dromen (NT/SA)

Australië, roadtrippen

3026 km gevuld met echt Ozzie avontuur! De weg van Adelaide naar Darwin biedt fantastische en zeldzame must-sees en to-do's. Onderweg kom je ongetwijfeld enkele van de meest eigenzinnige dorpjes van de outback tegen. Neem een duik in de natural pools bij Alice Springs of reis met de trein door Flinders Ranges op de Pichi Richi spoorwegen van Qourn. Wat wildlife spotten? Ga op een hike door Alligator Gorge in Mount Remarkable National Park en maak je klaar voor een leuke toch op een 4WD in de Arkaroola Wilderniss Sanctuary. De opties zijn eindeloos!

Bekijk de volledige tour van The Explorers Way of bekijk onze tips voor een perfecte roadtrip in Australie

6. Wijnen proeven (SA)

Australie, Adelaide, wijngaarden

South Australia heeft enkele van 's werelds oudste wijngaarden en Adelaide is benoemd tot wijn-hoofdstad van de wereld. Je begint je mogelijk af te vragen hoe je naar Australië kunt komen zonder één van hun spectaculaire wijnen te hebben geproefd. Je kunt gemakkelijk een hele dag vullen met het proeven van deze wijnen van wereldklasse en dit op slechts een uurtje rijden van Adelaide. Cheers!

7. Lokale hotspots in Adelaide (SA)

Australie, Adelaide, dineren

Adelaide staat bekend om haar fantastische eetgelegenheden. Ontdek pop-up tentjes en foodtrucks over de hele stad, of ontdek lokale producten op de verschillende biomarkten en events terwijl je geniet van de stad haar Mediterraanse klimaat en relaxte outdoor lifestyle. 

8. Lake Gairdner ontdekken en zwemmen met zeeleeuwen op Eyre Peninsula (SA)

Australie, South, Lake Eyre

Bekijk de zoutvlakten van Lake Eyre vanuit de lucht, of speel met de reflecties wanneer je met beide benen op de grond staat. Hoe dan ook, je zult versteld staan van de magische uitzichten. Nu je toch in de buurt bent, zou je misschien een duik kunnen nemen met de vriendelijke zeeleeuwen in de intens blauwe wateren rondom Eyre Peninsula. Een leuke en uitzonderlijke ervaring die je zeker niet wilt missen!

9. Slapen onder de sterren bij Nullarbor Plains (SA)

South Australia Nullarbor Plains

Ervaar een echt outback avontuur! De Nullarbor Plains zijn 's werelds langste lijn van zeekliffen, het rijden over de Eyre Highway is daarom al een avontuur op zich. Zet je tentje op en geniet van enkele nachten onder de sterrenhemel - misschien is dit wel een mooi moment om die fles wijn te openen die je in Clare Valley hebt gekocht.

10. Wildlife spotten op Kangaroo Island (SA)

australia-kangaroo-island-rock-man (1)

Kangaroo Island is gekend als een van de beste plaatsen in Australië om wildlife te spotten. Je ziet de dieren van dichtbij en in hun natuurlijke habitat. Het eiland is de thuis van duizenden kangoeroes en zelfs meer koalas, ook vind je er echidna's, zeeleeuwen en zeehonden - je kunt ze onmogelijk missen. 

Ben jij klaar om van de gebaande paden te wijken en de echte en zeldzame Australische outback te ervaren? Deze 10 dingen mogen alvast niet ontbreken op jouw bucketlist!

Deze plekken ook aan je bucketlist toevoegen?
Contacteer ons
Gerelateerd
Contact