De Malediven op een klein budget

De Malediven op een klein budget

De Malediven staan gekend als een echte paradijselijke bestemming, perfect om heerlijk te chillen op het strand of te duiken met manta's. De meeste backpackers slaan de Malediven echter over omdat ze denken dat je er bankroet van terug komt. Wil jij ook graag naar de Malediven maar heb je slechts een klein budget?

Een reis naar de Malediven hoeft niet per se je spaarboekje te ruïneren. Deze tips vertellen je hoe jij deze bounty bestemming kan bezoeken op een backpacker budget.

1. Verblijf op lokale eilandenMalediven met een klein budget

De eilanden waar de locals wonen zijn een stuk goedkoper dan de aangelegde eilanden bomvol resorts. Denk aan eilanden zoals Dangheti, Rasdhoo en Felidhoo. Buiten het feit dat het er goedkoper is, is het ook nog eens een stuk leuker om de lokale cultuur te op te snuiven. 

2. Maak een stop in de Malediven tijdens jouw wereldreis

Als de Malediven op de route liggen, kun je vaak goedkoop een tussenstop maken. Plan een tussenstop in de Malediven in tijdens jouw wereldreis. Neem contact op met ons voor meer informatie of voor hulp bij het samenstellen en boeken van jouw wereldticket.

3. Reis in het laagseizoen

Het is het hele jaar heerlijk vertoeven op de Malediven. Het hoogseizoen ligt tussen december en april, en de prijzen zijn dan ook hoog. Als je tussen mei en november reist is het een stukje goedkoper. Er kan dan wat meer regen vallen, maar de golven zijn beter en het koraal is kleurrijker.

4. Reis met de veerboot

Goedkoop op de Malediven

Het internationale vliegveld ligt op Male. Vanaf hier is het gebruikelijk een vlucht of boot te pakken naar je vervolgbestemming. Als je een veerboot neemt ben je langer onderweg, maar bespaar je wel een hoop geld. De veerboten gaan niet elke dag, dus check de reistijden.

5. Homestays op de Malediven

De Malediven staan bekend om de luxe resorts en honeymoon-suites. Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook goedkopere manieren om op de Malediven te verblijven. De laatste jaren zijn er hier verschillende homestay opties bijgekomen. Hier kan je overnachten voor een fractie van de prijs van een overnachting in een resort of hotel. Kijk eens op Hostelworld en boek jouw accommodatie voordelig!

6. Proef de lokale gerechten in de Malediven

Betaalbaar Malediven

Vaak is je eten al bij je homestay verblijf inbegrepen. Je proeft zo de lokale cuisine en vaak is het nog betaalbaar ook! Een win-win dus. Zit eten niet bij jouw homestay inbegrepen, dan kun je zelf naar de markt gaan voor verse vis. Deze vis maken ze dan voor je klaar. Het is heel gebruikelijk om wat over de prijs te onderhandelen op een markt.  

7. Ga snorkelen vlakbij je verblijf 

Reistips voor de Malediven

De Malediven zijn erorm gunstig gelegen, waardoor je op veel plaatsen prachtige koraalriffen hebt. Je hoeft er dus geen mijlen voor uit te varen. Neem een snorkelset mee en ga er zelf op uit! 

8. Boek een rondreis - zeilen in de Malediven

Zeilen op de Malediven

De grootste kostenpost in de Malediven is vaak de accommodatie. Je kunt nu alles combineren: reizen, eten, slapen en snorkelen in een groepsreis met andere jongeren: namelijk op een zeilcruise. Deze ervaring is echt onbeschrijvelijk!  

 

Wil je graag naar de Malediven?
E-mail ons
Gerelateerd
Contact