30-daagse reis door Thailand, Cambodja, Vietnam & Laos!

30-daagse reis door Thailand, Cambodja, Vietnam & Laos!

Wil je graag het maximale uit je rondreis door Zuidoost-Azië halen? Dan is de rondreis Indochina Discovery zeker iets voor jou! Deze rondreis brengt je in 30 dagen door Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos.

Indochina Discovery

Deze rondreis maak je samen met een groep van andere reislustige jonge backpackers en is ideaal als jij voor het eerst op reis gaat. Met deze rondreis ben je zeker dat je alle hoogtepunten ziet en ook op unieke plekken in Zuidoost-Azië komt!

De tour begint en eindigt in Bangkok. Dat is mooi meegenomen, want Bangkok is één van de goedkoopste bestemmingen van Zuidoost-Azië om op te vliegen.

Hoogtepunten van de Indochina Discovery:

 • de tempelstad Angkor Wat in Cambodja
 • sightseeing in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja
 • indrukwekkende geschiedenis van Cambodja - de Killing Fields
 • relaxen in Sihanoukville in Cambodja
 • stadstours in Ho Chi Minh Stad (vroeger Saigon) in Vietnam
 • de oostkust van Vietnam verkennen met Hoi An als tussenstop
 • oorlogsmonumenten van de Vietnam-oorlog
 • maak een zeilcruise bij Halong Bay in Vietnam
 • zeilen over de Mekong rivier
 • citytrippen in de steden Chiang Mai, Bangkok, Hanoi etc.
 • en nog veel veel meer! 

Prijs: vanaf €2049
Duur: 30 dagen

Indochina Discovery - 30 daagse reis door Zuidoost-Azië

Interesse in de Indochina Discovery?
Contacteer ons

Cambodja

Indochina Discovery Cambodja

De Indochina Discovery rondreis begint in Bangkok. Je steekt daarna vrijwel direct de grens over naar Siem Reap in Cambodja. Daar wordt je door een lokale gids rondgeleid in Angkor Wat - het grootste religieuze tempelcomplex ter wereld!

Naast een prachtige natuur en cultuur, heeft Cambodja een verschrikkelijke oorlog achter de rug. Breng een bezoek aan de Killing Fields in Cambodja. Deze ontzettend indrukwekkende plek laat zien hoe erg het Rode Khmerbewind was - Pol Pot leidde de Rode Khmer en hij stelde het agrarische socialisme in. Iedereen moest op het platteland werken. Er zijn 2 tot 4 miljoen mensen gestorven onder het leiderschap van Pol Pot.

Hierna vertrek je naar Sihanoukville, waar je een boottocht kunt maken of kunt relaxen op het strand.

Vietnam

Indochina Discovery - Zuid Vietnam

Via de Mekong Delta kom je op dag 8 aan in Vietnam. Vanaf daar vertrek je naar Ho Chi Minh Stad waar je naast het bezichtigen van oorlogsmonumenten, ook de stad kunt gaan verkennen en uitgaan. Vanaf Ho Chi Minh (Saigon) vertrek je richting Nha Trang voor de ultieme zon, zee, strand ervaring.

Heb jij wel eens een nachttrein genomen? Je reist per trein richting Da Nang en gaat daarna verder met de bus, zodat je nog kunt citytrippen in Hoi An.

Indochina Discovery - Noord Vietnam

Vanaf Hoi An reis je verder naar Hue. Hue is een toffe bestemming waar je kunt varen over de Parfumrivier en het Koninklijk Paleis bekijken - dit is gebaseerd op de Verboden Stad in Peking. Wij raden je aan een fiets te huren en zo de omgeving te verkennen.

Vanaf Hoi An pak je de nachttrein richting Hanoi. Hanoi is de perfecte plek om een zeilcruise richting Halong Bay te nemen - deze plaats staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is ontzettend mooi! Je vaart tussen duizenden groene eilandjes en kunt een blik werpen in de grotten onderweg.

Eenmaal op het vasteland heb je nog een paar dagen in Hanoi.

Laos

Indochina Discovery - Laos

Je landt in Vientiane - de hoofdstad van Laos. Bezoek Phat That Luang - een boeddhistische stoepa. Of struin over marktjes, huur een fiets of pak de tuk tuk. Een aanrader is om de zonsondergang te bekijken over de Mekong Rivier.

Van Vientiane vertrek je op dag 21, richting Vang Vieng. Deze rit is adembenemend: je rijdt langs de Nam Song rivier en ziet rijstvelden, kalksteen formaties en grotten. Je kunt hier zwemmen in de rivier.

Vervolgbestemming Luang Prabang is ook veelbelovend. De Tak Bat is een must-see voor backpackers. Boeddhistische monniken staan vroeg in de rij met een bakje (aalmoes), waar locals en toeristen eten in kunnen doneren.

Na deze religieuze ceremonie vertrek je met een zeilcruise over de Mekong-rivier richting Thailand.

Thailand

Indochina Discovery: Thailand

Na de zeilcruise ga je naar Chiang Mai in Thailand. Chiang Mai is een oude stad omringd door een gracht met meer dan 300 tempels. Chiang Mai is omringd door de jungle. De nachtmarkt in Chiang Mai mag je niet overslaan! Vanaf Chiang Mai reis je per trein richting Bangkok - waar je kunt citytrippen of jouw reis door Zuidoost-Azië kunt vervolgen.

Je 30-daagse Indochina Discovery reis zit erop - je bent een onvergetelijke ervaring rijker! 

Vragen over Indochina Discovery?
Contacteer ons

 

Was deze rondreis toch niet helemaal datgeen waar je naar op zoek was? Bekijk dan enkele van onze andere rondreizen hier. 

Gerelateerd
Contact