{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ervaring: Vrijwilligerswerk met kinderen in Kaapstad

Kinderen in Kaapstad

Vrijwilligerswerk met kinderen in Kaapstad

Iris heeft een vrijwilligersproject in Zuid-Afrika gedaan. Hieronder kom je meer te weten over hoe zij het leven als vrijwilliger in Zuid-Afrika heeft ervaren.

De ervaring van Iris

Ik had van tevoren niet verwacht dat er zoveel vrijwilligers zouden zijn. De gemiddelde leeftijd is tussen de 20 en 25 jaar, maar er was bijvoorbeeld ook een vrouw van 60. Doordat er veel vrijwilligers zijn is er altijd wel iemand die iets leuks wilt doen. Het voelde als een beetje als een studentenhuis, je sliep met meer meiden op een kamer. Je verblijft weinig in Saltycrax zelf: je bent op het project, op het strand of in de kroeg.

Ontmoet andere vrijwilligers in Kaapstad

De Saltycrax-crew helpt je graag en zijn ontzettend goed in het regelen van de projecten. Saltycrax ligt bij Blouberg, de perfecte locatie voor kitesurfers en surfers. Het is wel redelijk ver vanaf Kaapstad, dus citytrippen kun je in je vrije weekend doen.

Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Een goede match tussen het vrijwilligerswerkproject en de vrijwilliger is erg belangrijk. Het project dat ik deed "Elundini" is minder geschikt voor jonge vrijwilligers die maar een korte tijd blijven. De doelgroep van dit project heeft veel aandacht nodig: je werkt met gehandicapte kinderen en vooraleer een kind je accepteert moet je elkaar leren kennen. Wat mij ook opviel zijn de cultuurverschillen, in Zuid-Afrika straffen de volwassenen anders dan bij ons.

Disabled Children Assistance
Locatie: Kaapstad Duur: 32 dagen Vanaf: EUR 1.179
Bekijk project

Het Elundini project

Het hoofd van de school neemt de moeite je bij te praten over de kinderen. Je bent een klassenassistent en helpt bij het leren van Engels, knutselen maar ook bij basale dingen als naar de wc gaan en eten. Ik heb heel wat kinderen eten gegeven, wat niet altijd even makkelijk was.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Kaapstad

Voorbereiding op het Elundini project

Er is altijd vraag naar materialen om te schrijven, lezen en knutselen. Bereid je ook voor, want als je Engelse liedjes, leuke spelletjes of rijmpjes kent, dan heb je altijd wat te doen.

Adventure Surf Club
Locatie: Kaapstad Duur: 18 dagen Prijs: vanaf EUR 572
Bekijk project

Surfproject

Naast het Elundini project heb ik ook geholpen in surfproject. Hier help je groepjes kinderen met zwemmen en surfen, ik heb hierdoor ook zelf leren surfen. Ik had liever langer op het Elundini project gezeten, want soms was het rennen en vliegen hier.

Werk als vrijwilliger op een surfproject in Zuid-Afrika

Feestvakantie

Het is ontzettend hard werken op het project, maar 's avonds kun je goed ontspannen in de kroeg! Ik heb nog nooit zoveel vodka-water en tequila gedronken als in deze weken!

Ontmoet andere vrijwilligers in Zuid-Afrika

Conclusie: ik wil terug!

'Om eerlijk te zijn vond ik het echt verschrikkelijk om weg te gaan en ik heb dan ook een traantje gelaten. Deze kinderen vinden het zo leuk dat je er bent en ze zijn altijd zo vrolijk. Voor je het weet zitten ze in je hart en krijg ze er dan maar weer eens uit! Ik denk echt nog vaak aan alle kinderen en aan alle 'big mama's' terug en wellicht dat ik dit najaar wel weer ga!

alt

Stel je eigen reis samen

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
3. Wij kijken naar je wensen, nemen persoonlijk contact met je op en maken jouw droomreis samen met jou op maat.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?