Working Holiday Nieuw-Zeeland - zo vind je werk

Working Holiday Nieuw-Zeeland - zo vind je werk

Kia Ora! Aotearoa (Maori voor Nieuw-Zeeland) is een prachtig land - een paar weken hier is gewoonweg te kort. Ga daarom op working holiday in Nieuw-Zeeland! Als je tussen de 18 en 30 jaar bent, kun je gebruik maken van het working holiday visum in Nieuw-Zeeland. Met een working holiday visum mag je een jaar lang in Nieuw-Zeeland reizen en werken. Meer informatie over een working holiday in Nieuw-Zeeland.

Werk vinden in Nieuw-Zeeland

Als werkende backpacker in Nieuw-Zeeland heb je het voor het kiezen. Het ene werk doe je voor een minimumloon (als je geluk hebt, iets meer) en voor het andere werk krijg je onderdak, eten en misschien een kleine vergoeding. Met de onderstaande tips, kun je je alvast voorbereiden op wat je straks te wachten staat in het land van de Kiwi's.

 Working Holiday in Nieuw-Zeeland - KILROY

Seizoenswerk in Nieuw-Zeeland

Er is seizoenswerk in alle soorten en maten. Je kunt op een veeboerderij koeien melken, schapen scheren en andere klusjes doen. Het helpt als je al wat ervaring hebt, maar meestal is het niet nodig. De koeien en schapen lopen buiten in Nieuw-Zeeland, boerderijen zijn daardoor erg groot. Dat is leuk, omdat je er lekker kunt rondcrossen op een motor, quad of trekker.

Working Holiday in Nieuw-Zeeland fruitkwekerij

Nieuw-Zeeland heeft veel wijngaarden en fruitkwekerijen. Als je op een fruitkwekerij werkt, verblijf je vaak in een hostel in de buurt waar je elke dag wordt opgehaald en thuisgebracht.  Hiervoor wordt een klein bedrag op je loon ingehouden. Het is hard werken op een fruitkwekerij, maar omdat je met andere backpackers werkt en woont, is het al snel gezellig en maak je vrienden voor het leven!

Werken op de pistes van Nieuw-Zeeland

Tijdens de Belgische zomer is het winter in Nieuw-Zeeland. Dankzij de vele bergen, zijn er geweldige pistes waar je kunt skiën en snowboarden. Drie grote ski-resorts zijn gelegen op het zuidereiland: Mt. Hutt ligt bij Methven, The Remarkables en Coronet Peak liggen dichtbij Queenstown. Als je in de ski-resorts wilt werken, is het belangrijk het hele seizoen (31 mei tot 29 september) aanwezig te zijn. Je kunt vanaf 1 maart solliciteren.

Lake Wanaka in Nieuw-Zeeland

Wwoof-ing of vrijwilligerswerk in Nieuw-Zeeland

Wwoof-ing staat voor Willing Workers On Organic Farms. Je kunt Wwooffen op verschillende projecten in Nieuw-Zeeland. Je verdient geen of weinig geld, maar krijgt daar wel kost en inwoning voor terug. Het is gebruikelijk dat je meeleeft met de bewoners, je zult hierdoor de echte Nieuw-Zeelandse hartelijkheid leren kennen. 

Naast Wwooffen, kun je bij de Department of Conservation (DOC) vrijwilligerswerk doen. DOC onderhoudt flora en fauna en jij kunt daar een handje bij helpen. Kijk online voor de vrijwilligersprojecten van DOC.

Meer banen in Nieuw-Zeeland

Zit hier niets voor je tussen? Don't worry, er zijn namelijk nog veel meer kansen voor je. Wil je als au pair, barman, bouwvakker of schoonmaker werken? Backpackerboard zet de banen voor backpackers op een rijtje.

Hulp bij het vinden van werk

Je kan ook hulp krijgen bij het vinden van een baan in Nieuw-Zeeland. Met ons startpakket word je van het vliegveld gehaald en gebracht naar het hostel waar je de eerste dagen zal overnachten. Daarbij word je in het hostel geholpen bij het vinden van de juiste baan, wordt er een bankrekening en belastingnummer voor je geregeld, krijg je een Simkaart en ben je voor 12 maanden geabonneerd op het job portaal van NZ Job Search. 

Working Holiday startpakket

Working Holiday startpakket
Het startpakket voor een working holiday in Nieuw-Zeeland geeft je een optimale start van je avontuur en zorgt ervoor dat je de eerste dagen of week alvast goed doorkomt. Transfer, overnachtingen en hulp bij het vinden van een baan zijn inbegrepen.
Meer informatie

 

Persoonlijk advies - Working Holiday in Nieuw-Zeeland
E-mail ons
Gerelateerd
Contact