{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ervaring: Working Holiday Australië

Working Holiday in Australië

Working Holiday Australië

Lorraine vertelt over haar Working Holiday ervaring in Australië:

Nadat ik was afgestudeerd, was ik op zoek naar een baan. Ik bekeek veel vacatures en stuitte uiteindelijk op een vacature in… Cairns! Na een gesprek via Skype werd ik aangenomen en was klaar om mijn Working Holiday in Australië te beginnen. Via KILROY heb ik informatie over Working Holiday ingewonnen en mijn vliegtickets geboekt.

Gespreid bedje?

Ik begon in Cairns in het restaurant samen met een meisje uit België en een meisje uit Nederland. Het werk was inclusief onderdak en eten. Het was best zwaar, want het was erg warm. Op sommige dagen begon ik om 7 uur ’s ochtends en werkte ik tot 11 uur ’s avonds. Daarna moest er natuurlijk gefeest worden, want in het restaurant werden veel toffe dingen georganiseerd. Tijdens de karaoke-avonden kwam ik erachter dat er een heuse Madonna in mij schuilt… Uiteindelijk bleek dat ik na belasting slechts 600 dollar over hield en veel te weinig verdiende. Tijd dus om verder te reizen!

Samen met de meiden waar ik mee werkte kocht ik een campervan en zijn we de oostkust gaan verkennen. Uiteindelijk kwamen we bij de Whitsundays aan waar werd geadverteerd voor werk in een Club Med-resort. Geweldig! We zijn hier twee maanden gebleven en verdienden een stuk beter dan bij het restaurant in Cairns. We werkten met veel jongeren samen en het werk was eenvoudig genoeg om dit zelfs met een flinke kater te kunnen doen. Na het werk gingen we naar de ‘disco’ van het onbewoonde eiland. Wat een avonden heb ik daar gehad, in de té kleine bar met té slechte muziek! Onvergetelijke avonden!

De prijzen in Australië

Ik had goed gespaard (euhm, geleend) voordat ik op reis ging. Australië is niet goedkoop, de prijzen zijn er vergelijkbaar met West-Europa. Er zijn gelukkig veel voorzieningen speciaal voor backpackers, zoals goedkope hostels, happy-hours etc. De lonen in het zuiden van Australië zijn een stuk hoger dan in het noorden. Als niet-Australier wordt er zo'n 33% van je inkomen aan belasting ingehouden. Dit kan je door een belastingteruggave ontvangen op het moment dat je het land definitief verlaat.

Werken in Melbourne / Melbourne als local

Uiteindelijk werd ik verliefd op een Ozzie waardoor ik Melbourne leerde kennen als local. Ik werkte in een bar waar alleen locals kwamen. Ik werd goed betaald en de eigenaar was heel aardig. Ik heb nog steeds contact met hem op Facebook. Een geweldige ervaring, maar hierdoor heb ik de westkust van Australië jammer genoeg niet gezien. Ik heb veel vrienden gemaakt en tijd met familie besteed. Australië staat zo hoog op mijn reislijstje dat ik er zeker van ben dat ik nog vaak terug ga gaan.

Accommodatie tijdens Working Holiday

De eerste drie maanden woonde ik in een huis dat ik samen met twee andere meisjes huurde van de restauranteigenaar. Daarna sliep ik grotendeels in hostels of langs de weg op een parkeerplaats, in het busje dat we hadden gekocht.  De laatste zes maanden woonde ik in het centrum van Melbourne waar we een appartement huurden.

Working Holiday? Een aanrader!

Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn Working Holiday. Ik moest de eerste twee weken wennen aan de taal, collega's en de hitte maar daarna heb ik het leukste jaar ooit gehad. Met name in Queensland vond ik de natuur fantastisch. Ik heb krokodillen, kangoeroes en emoes in het wild gezien. De combinatie van een aangenaam klimaat, relaxte mensen, een indrukwekkend wildlife en veel mogelijkheden tot uitgaan was simpelweg perfect.

alt

Stel je eigen reis samen

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
3. Wij kijken naar je wensen, nemen persoonlijk contact met je op en maken jouw droomreis samen met jou op maat.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?