{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Alleen op reis - 5 bestemmingen

travel-inspiration-feeling-girl-in-train-window-cover

5 topbestemmingen voor als je alleen reist

Alleen reizen heeft veel voordelen. Je leert jezelf op een andere manier kennen, je bepaalt je eigen tempo, je hebt geen blok aan je been, druk van reisgenoten, etc. Vanaf de eerste stap in het vliegtuig, sta je er alleen voor en dat levert een hele boel reiskriebels op! Gelukkig ontmoet je als soloreiziger erg makkelijk andere backpackers in hostels, in de bus of op andere plekken. Wil je er graag alleen op uit trekken maar weet je niet goed waar je moet beginnen of waar je het best naar toe kan?

Kom eens langs voor jouw reis

Hieronder hebben we vijf bestemmingen voor je uitgekozen die geweldig en perfect zijn wanneer jij alleen reist voor de eerste keer! Als je naar één van deze bestemmingen reist én een goede planning maakt, dan valt er al veel stress van je af.

Wereldticket Alleen op Reis

Met het wereldticket Alleen op Reis bezoek je makkelijk te bereizen landen voor solo reizigers. Boek een groepsreis, hop-on hop-off met een flexibele buspas en slaap in hostels om tijdens je reis andere backpackers te ontmoeten.

✈️ Home- Bangkok - Sydney // Cairns - Auckland - Fiji - Los Angeles - Home
// = zelf over land reizen, geen vlucht

Werelticket met bestemmingen voor solo reizigers

1. Zuidoost-Azië - Thailand, Maleisië, Laos en Vietnam

Zuidoost-Azië is perfect om alleen te reizen. Tijdens je rondreis hier ontmoet je veel andere backpackers in hostels, feestjes in populaire bars, duikscholen of op het strand. Thailand, Maleisië, Laos en Vietnam zijn in vergelijking met België erg goedkoop en de bevolking is erg gastvrij - daarom is Zuidoost-Azië een populaire trekpleister voor backpackers en perfect voor als jij alleen op reis gaat! 

Vrouw in vallei in Sapa, Vietnam

2. Reis naar het land Down-Under: Australië

Australië - helemaal aan de andere kant van de wereld - is een perfecte bestemming voor iedereen die van reizen houdt. Geniet van de laid-back vibe van Australië, de cultuur is westers en ze spreken Engels. Ook is het makkelijk om je van A naar B te verplaatsen met bijvoorbeeld een Greyhound buspas. Als backpacker heb je hier veel keuze tussen toffe accommodaties: Airbnb, Couchsurfing of hostels in vele soorten en maten. Wat veel solo-reizigers kiezen om een Working Holiday te doen - met een Working Holiday visa kan je een jaar lang werken en rondreizen in Australië.

Vrouw met kleine krab op haar hand in Fraser Island, Australië

3. Zuid-Afrika

Misschien verbaast deze bestemming je een beetje, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk en super aangenaam om alleen rond te reizen in Zuid-Afrika. Het land voelt enorm westers aan en de meeste locals spreken ook Engels. Zuid-Afrika is een droombestemming voor degenen die verlangen naar avontuur en ontspanning. Zoek je liever het avontuur op: ga dan op safari of leer surfen op de meest geweldige locaties. Als je liever de cultuur van het land wilt leren kennen, zijn er er ook verschillende vrijwilligersprojecten waarmee jij je steentje kan bijdragen aan de lokale samenleving. Er zijn zoveel verborgen pareltjes die Zuid-Afrika tot een geweldige bestemming maken.

4. Roadtrip door Californië en de Verenigde Staten van Amerika

Twee tips als je alleen reist door Californië en de VS - neem je "open-mind" mee én verblijf in hostels! Je zult hier zowel 'locals' als andere reizigers van over de hele wereld ontmoeten. Amerikanen zijn goed in small-talk en zijn bovendien erorm gastvrij - we hebben zelf meegemaakt dat we na een praatje in de supermarkt een unieke Thanksgiving beleefden of een heerlijke portie Mac 'n' Cheese mochten mee-eten.

In Amerika is het heel gemakkelijk je te verplaatsen tussen verschillende locaties en bestemmingen en je zult merken dat je enorme afstanden zult afleggen. Dit kun je doen per vliegtuig, maar als je ook nog wilt sighteeën onderweg - is een roadtrip de manier!

5. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is veel groter dan België en met ongeveer 4,4 miljoen inwoners betekent dit dat je veel ruimte en natuur hebt. Je bent overal maximaal 2,5 uur van de kust verwijderd. De Kiwi's zijn trots op hun land en zijn ook nog eens super gastvrij. Dat je in iemands tuin mag kamperen, mee mag eten en ook nog eens rondleiding krijgt is geen uitzondering. Er is een groot hostel netwerk in Nieuw-Zeeland en je kunt op vele manieren op de tofste locaties komen: buspassen, een binnenlandse vlucht of een campervan huren en erop uit trekken. Wat echt ontzettend handig is, zijn de I-Sites van Nieuw-Zeeland: bezoekerscentra waar toeristen gratis informatie kunnen inwinnen.

Milford Sound Lake in Nieuw-Zeeland

Veilig op reis

Als je zeker wilt zijn dat het op jouw bestemming veilig is, raden we je aan om voor je vertrek het reisadvies op de website van de overheid te checken. Gebruik altijd je gezonde verstand en plan jouw reis goed van te voren. Boek jouw hostel of startpakketje vooraf of maak een georganiseerde rondreis. Mocht je leuke mensen leren kennen, daarmee verder willen reizen en een andere route bereizen dan kun je je plannen alsnog onderweg aanpassen.

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?