In Search Of: Eating head to toe in Nanjing

Rasmus is een Deense chef die zijn weg in de keuken wel kent. Hij is een expert wanneer het op de Scandinavische keuken aankomt, maar wanneer je hem vraagt om een authentieke Chow Mein te bereiden zou hij geen idee hebben waar hij moest beginnen. Daarom hebben wij hem naar China gebracht om op zoek te gaan naar Chinese smaken!

Rasmus Lund is een Deense kok die vroeger heeft gewerkt als chefkok bij het hooggeprezen restaurant Kjøbenhavn in het centrum van Kopenhagen. Nu werkt hij met Claus Meyer in New York waar hij elke dag de Scandinavische keuken introduceert bij de touristen en New Yorkers. Het is duidelijk dat Rasmus zijn weg in de keuken kent. 

Hij is een expert op het gebied van de Scandinavische keuken, maar de pure smaken van China zijn volledig nieuw voor hem. Hij heeft veel gehoord over de authentieke Chinese keuken, maar hij is nog nooit naar China geweest. Daarom verlangt hij ernaar om zijn horizon te verbreden door te leren van de lokale Chinese straatmarktjes. Volg Rasmus naar Nanjing in China op zoek naar de authentieke Chinese smaken!

 

Over Chinese smaken

China heeft een sterke eetcultuur, elke regio heeft zijn eigen manier om voedsel te bereiden. Bovendien heeft China een van de meest onderscheidende eetculturen van de wereld, waarbij ze gebruik maken van ingrediënten die zo uitheems zijn in de rest van de wereld, dat we ons bijna niet voor kunnen stellen dat we die zelf zouden eten. Maar voor Chinezen maken deze smaken deel uit van een lange traditie en in veel gevallen bestaat een Chinees gerecht al duizenden jaren. Bedenk maar eens hoe spannend het is om een keuken te ontdekken die zo anders is dan alles wat we kennen. 

Ontdek China

China is één van de oudste beschavingen in de wereld, waar geschiedenis en tradities erg belangrijk zijn. Daarnaast is het, als een van de snelst groeiende economieën in de wereld, ook een erg modern en innovatief land. Van immens grote steden zoals Beijing en Shanghai naar landelijke dorpjes omgeven door prachtige natuur, China is net zo divers als gigantisch. Er zijn genoeg plaatsen en dingen te doen om je levenslang bezig te houden met het ontdekken van dit land. Begin hier met het ontdekken van China. 

Wat doet KILROY?

We zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte en unieke (wereld)reizen voor de moderne reiziger. Door onze kennis te combineren met de wensen van onze reizigers stellen we de meest onvergetelijke reizen en ervaringen samen. Neem contact met ons op als wij iets voor je kunnen betekenen. 

Contact