{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Drie geweldige roadtrip routes door Nieuw-Zeeland

New Zealand Arthurs Pass Beautiful View

Noordereiland, Zuidereiland - of beide?

Nieuw-Zeeland, met zijn prachtige landschappen, besneeuwde bergtoppen en ongerepte meren, is the place to be voor avonturiers en wie van roadtrips houdt. Een veelgestelde vraag is welke reisroute de beste is. Het antwoord is dat we verschillende geweldige opties hebben. Alles hangt af van hoeveel tijd je hebt en hoe ver je wilt rijden. In deze blog vergelijken we onze favoriete roadtrips door Nieuw-Zeeland: één voor het Noordereiland, één voor het Zuidereiland en één die beide combineert, de "best off" route.

Reisroute langs het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met KILROY

Roadtrip Noordereiland


Aanbeloven tijd: ongeveer 3 weken
Aantal kilometer: +/- 2700 km

Laten we beginnen in het noorden van Nieuw-Zeeland, met deze geweldige roadtrip door het Noordereiland. Tijdens een reis van ongeveer 3 weken ontdek je alle geweldige plekken (en geloof ons, dat zijn er veel) op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

Begin en eindig je avontuur in Auckland. Ontdek de stad op je eigen tempo voordat je de weg opgaat met je camper. Deze route heeft heel wat leuke stops. Je rijdt van Auckland naar Paihia en Kaitaia in het noorden, waar je heel wat zandstranden, mooie kliffen en fantastische duikspots vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de Maori-cultuur gehad, die hier sterk geworteld is, vooral in Kaitaia. Vanuit het hoge noorden van het Noordereiland rijd je rustig verder naar Wellington, langs enkele hot spots. Je stopt bijvoorbeeld bij de Waitomo Caves en het Tongariro National Park, met zijn adembenemende vulkaanlandschappen en prachtige blauwe kratermeren.

Eenmaal je in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, bent aangekomen, staat er enkele geweldige activiteiten op het programma. Ga naar het gratis Te Papa Tongarewa museum en neem de kabelbaan naar de heuvel die over de stad uitkijkt. Je vindt er ook geweldige restaurants, zoals je van een hoofdstad mag verwachten. Daarna is het tijd om de oostkust van het Noordereiland te verkennen. Stop bij de art-decostad Napier en ga surfen bij Gisborne. De volgende stops op je route stellen ook niet teleur, integendeel. Je rijdt langs de prachtige groene heuvels en huisjes van Hobbiton (ja - die uit Lord of the Rings) en Rotorua, waar je een landschap vol stomende meren en geisers vindt. Je ontdekt de enorme diversiteit die Nieuw-Zeeland te bieden heeft!

Natuur, wateractiviteiten en Maori-cultuur vormen een beknopte samenvatting van deze reis. Ga langs de talloze warmwaterbronnen, bezoek impressionante vulkanen en wandel door geothermische gebieden. Bovendien krijg je de kans om de verbazingwekkende Maori-cultuur uit de eerste hand te ervaren, wat op zich al spannend is!

Bekijk de volledige reisroute door het Noordereiland van Nieuw-Zeeland

Reisroute langs het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland met KILROY

Roadtrip Zuidereiland

 

Aanbeloven tijd: 3-4 weken
Aantal kilometer: +/- 2700 km

 

Een roadtrip door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een adembenemende ervaring: bergketens, gouden stranden, gletsjers, regenwouden, fjorden, extreme sporten en walvissen spotten. Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring!

Je start in Christchurch, bekend om zijn prachtige tuinen en levendige kunstscène. Verken de botanische tuinen, wandel langs de Avon River en bezoek het Quake City Museum om meer te leren over de veerkracht van de stad na de verwoestende aardbeving in 2011. Als je Christchurch achter je laat, raden we je aan om zeker te stoppen bij Kaikoura, waar je walvissen kan spotten, en Marlborough Wine Region, om heerlijke wijn te proeven. Daarna rijd je verder richting het Abel Tasman National Park. In dit kustparadijs komen de gouden stranden en weelderige bossen elkaar tegen. Wandel over de Abel Tasman Coast Track, kajak in kristalhelder water en spot zeehonden en dolfijnen langs de kust.

Als je langzaam maar zeker weer zuidwaarts gaat, kom je de prachtige Franz Josef gletsjer tegen. Maak een gletsjerwandeling onder leiding van een gids, neem na een lange dag een duik in de Hot Pools en bewonder de ijsblauwe massa. Via Wanaka kom je in Milford Sound terecht, een van de meest betoverende plekken op aarde. De fjord is hier niet alleen omringd door besneeuwde bergen (een deel van het jaar), maar heeft ook regenwouden, watervallen, dolfijnen en pinguïnkolonies. Het is moeilijk om Milford Sound te overtreffen, al zal je je niet vervelen tijdens de volgende stop. Maak je klaar voor de ultieme adrenaline kick wanneer je bungeejumpt van de Kawarau bridge, doe watersporten op Lake Wakatipu en ga paragliden.

Via Invercargill maak je je klaar om de veerboot te nemen naar Stewart Island, een afgelegen parel. Je vindt hier het Rakiura National Park met fantastische wandelpaden, enorm veel verschillende vogels en grijp je kans om de moeilijk te spotten kiwi (vogel) te zien (succes!). Nadat je hebt gezien hoe het leven op een eiland in Nieuw-Zeeland eruitziet, zijn er nog maar een paar stops over op de route, waaronder Dunedin - bekend om zijn Schotse erfgoed en studentenleven. Bezoek het Otago Peninsula voor albatroskolonies, pinguïns en prachtige uitzichten over de kust. We begrijpen waarom de Schotten het hier leuk vonden. Ga voor je laatste stop landinwaarts naar Lake Tekapo, dat zo blauw is dat het bijna pijn doet aan je ogen. Overdag is het ongelooflijk schilderachtig, terwijl we je 's nachts aanraden om te gaan sterrenkijken in het Dark Sky Reserve. Een geweldige laatste stop voor je avontuur door Nieuw-Zeeland.


Bekijk de volledige reisroute door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Reisroute door Nieuw-Zeeland met KILROY

Roadtrip Noorder- en Zuidereiland


Aanbeloven tijd: minimum 3 weken, maar we raden je meer tijd aan!
Aantal kilometer: +/- 3700 km

Deze epische roadtrip is een mix van de twee routes hierboven. We leiden je in drie weken of (bij voorkeur) meer langs al het moois dat de twee hoofdeilanden van Nieuw-Zeeland te bieden hebben. We hebben een aantal van de belangrijkste stops op deze route opgenomen, maar als je meer dan 3 weken de tijd hebt, is er onderweg nog veel meer te zien - of je kunt er gewoon voor kiezen om wat langer op één plek te blijven hangen.

Ga op avontuur langs alpenweiden, eeuwenoude gletsjers en besneeuwde bergen. Terwijl geniet je van je bezoek aan prachtige filmlocaties, geweldige activiteiten en nog veel meer. Ervaar de Kiwi-gastvrijheid en het beste van Nieuw-Zeeland tijdens dit avontuur.

Je avontuur begint in Christchurch en eindigt in Aucklandt. Door je roadtrip in deze volgorde te doen, moet je geen "one way fee" betalen voor je camper. Doordat meer mensen in Auckland starten en in Christchurch eindigen, moeten de huurauto's of campers terug in Auckland geraken, waarvoor een extra kost wordt aangerekend.Enkele stops op deze route hebben we niet toegevoegd aan de bovenstaande roadtrips, maar natuurlijk kan dat nog altijd. Wij zijn vooral fan van de Poor Knights Islands, een prachtige eilandengroep die door niemand minder dan Jacques Cousteau is uitgeroepen tot een van de 10 beste duiklocaties ter wereld. Het is een bijzondere plek waar je kan gaan duiken in grotten en waar je veel onderwaterzoogdieren zoals walvissen en dolfijnen kunt spotten. Op het Zuidereiland is één van de belangrijkste hoogtepunten het Arthurs Pass National Park. Hier kan je prachtige wandelingen maken en het is er ideaal voor klimmers. De groene en rotsachtige landschappen zijn fenomenaal, waardoor het een van de beste plekken in de Zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland is.


Zoals je hierboven hebt gezien, kan je makkelijk 3 weken op ieder eiland doorbrengen (en dat raden we ook aan!), maar we hebben geprobeerd om een "best off" route samen te stellen die beide eilanden combineert. Hoe meer tijd je hebt, hoe beter!

 

Bekijk de volledige reisroute door het Noord- en Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?