{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 goeie tips als je wil rondtrekken met de rugzak

sunset-camping-couple-planning-iytc-card-cover

10 goeie tips als je wil rondtrekken met de rugzak

De vragen beginnen toch al weer op te komen na enkele maanden stilzitten. Waar kan ik naartoe? Wanneer kan ik vertrekken? Hoeveel kost het? Wat mag ik zeker niet vergeten? Wat moet ik in orde brengen voor ik vertrek? Deze vragen komen gegarandeerd op een bepaald moment in je hoofd wanneer je je rondreis begint te plannen. Wees gerust, daarom zijn wij hier! Hieronder vind je alvast 10 tips die goed van pas komen bij het plannen van je volgende rondreis. 

1. De kosten liggen altijd net iets hoger dan je verwacht

Fólk að skipuleggja heimsreisu með því að skoða kort

Eens je vliegtuigtickets, vaccinaties en alle uitstapjes zijn betaald, lijkt het ergste achter de rug, en dat is het eigenlijk ook wel. Maar onthou wel dat je reis eigenlijk nog niet begonnen is op dat moment. Volgens onze experten geven de meeste mensen iets meer uit dan ze gepland hadden. De hoofdreden daarvoor is dat er tijdens je reis nog onverwachte leuke activiteiten de kop op steken die je niet op voorhand had gepland of betaald, maar voor geen geld van de wereld wil missen. Duiken in Bali of skydiven in Nieuw-Zeeland zijn twee van die activiteiten. Denk er dus zeker aan om genoeg geld mee te nemen voor tijdens je reis! 

2. Sta open voor een spontane wijziging

Maður á flugvellinum að skoða hvert hann er að fara

Je hebt waarschijnlijk op voorhand bepaald waar je naartoe wil en wat je er allemaal wil doen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je reisschema kan veranderen door heel wat onverwachte zaken zoals gesloten wegen of slecht weer. We raden je aan open te staan voor deze onverwachte aanpassingen, het is net op deze momenten dat je de mooiste herinneringen creëert. 

3. Controleer je bagage meer dan eens!

Bakpokaferðalangur að pakka í bakpoka

Je valies zit klaar en dat ben jij ook! Toch heb je vrij zeker enkele dingen mee die je helemaal niet nodig hebt en die je gaan vervelen eens je vertrokken bent op je rondreis. Doe jezelf daarom een plezier en herpak je zak zeker 1 keer. Op die manier ben je zeker dat je geen 5 truien mee hebt. 

4. Vergeet geen hoofdlicht

Bakpoki á bekk í frumskóginum

Het ziet er allesbehalve cool uit, maar een hoofdlicht kan wel echt handig zijn. Investeer in een goed exemplaar en zorg ervoor dat je geen kakkerlakken vertrapt op je tocht door het donker.

5. Elektriciteit, elektriciteit en... elektriciteit 

Sími í hleðslu við hleðslubanka

Je moet toch maken dat al je toestellen zijn opgeladen tijdens je reis. Daarbij moet je ook rekening houden dat stopcontacten erg variëren van land tot land. Sleur geen reeks adapters mee maar investeer in een goeie universele! 

6. Maakt een roadtrip deel uit van je rondreis?

Fætur ofan á bílþaki

Trek je erop uit met de camper voor een road trip terwijl je reist? Dan is het geen slecht idee om een elektrische koelbox mee te nemen. Da's zo eentje die je kan inpluggen in de auto (die koop je best ter plaatse en sleur je dus beter niet mee op het vliegtuig). Koude pintjes gegarandeerd! 

7. Moet je vluchten (her-)bevestigen?

Bakpokaferðalangur stendur undir flugvél sem er að taka af stað

Terwijl je ergens op een prachtig strand ligt te chillen, denk je niet meteen aan je volgende vlucht. We raden je aan om altijd de regels van de luchtvaartmaatschappij te checken om te zien of je boekingen moet bevestigen. Bekijk ook altijd je spam inbox! 

8. Flip-flops

maður í flip flops

Neem zeker je flip flops mee of je nu naar een warm of koud klimaat reist. Het is veel leuker om te douchen met flip flops dan op je blote voeten, tenzij je graag haar- en zeeprestjes van de vorige aan je tenen voelt...

9. Breng ontsmettingsgel en papieren doekjes 

kona með grímu

Het is nu belangrijker dan ooit om je handen steeds proper te houden en te ontsmetten. Niet alle plekken op aarde bieden stromend water, zeep en toilet papier. Hou dus zeker altijd je gel en papieren doekjes bij de hand!

10. Vergeet geen reisverzekering!

Bakpokaferðalangar í Japan

Last but not least, we kunnen allemaal het belang bevestigen van een goeie reisverzekering. De kosten kunnen enorm oplopen in het buitenland dus bereid je voor. Denk er ook aan om bijvoorbeeld je credit card te verzekeren! 

alt

Stel je eigen reis samen!

Wil jij je eigen reis samenstellen? Zo doe je dat:

  1. Jij vertelt ons waar je heen wilt en wat je graag wilt doen en zien
  2. Wij gaan op zoek naar de leukste opties en beste prijzen
  3. Samen stellen we de reis van je dromen samen!

We controleren je reisschema, helpen je om dit binnen jouw opgegeven budget te realiseren én delen onze reistips met je. Helemaal gratis en helemaal vrijblijvend.

Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?