Montevideo

Voor een rustige wandeling flaneer je langs de boulevard
 

Reizen naar Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, Uruguay. Het is ook de enigste grote stad van Uruguay en ligt in het zuidelijke gedeelte van het land. Montevideo is ontzettend mooi gelegen pal naast de Atlantische Oceaan en trekt mensen van dichtbij en ver weg aan met haar zandstranden en charmerende buurten. Boek je reis naar Montevideo bij KILROY.

Wanneer je naar Montevideo afreist, zul je snel merken dat de lokale mensen echte strandliefhebbers zijn, die houden van een verfrissende duik, zand tussen hun tenen en relaxen in de zon of schaduw. Het subtropische klimaat zorgt ervoor dat dit bijna het hele jaar wel mogelijk is. Combineer deze aangename bezigheid met typische stadsdingen zoals winkelen en genieten in restaurants en bars.

Strandleven in Montevideo

Naast zonnenbaden is er nog veel meer te doen op het strand van Montevideo. Ga bijvoorbeeld windsurfen onder een blauwe hemel. Blijf je liever aan land, ga dan voor een spelletje beachvolleybal. Speel mee en ontmoet de locals.

Het leven in de haven Montevideo

Montevideo heeft een grote haven met een lange geschiedenis. Hier kan je genieten van mooie uitzichten over het water of heerlijk dineren in het eeuwenoude El Mercado del Puerto, een complex met veel restaurants, waar de lokale bevolking geniet van heerlijke maaltijden tijdens een relax avondje. Hier ontdek je het echte leven en de sfeer van Montevideo.

Park in het stadscentrum van Montevideo

Cultuur en cafés in Montevideo

Montevideo heeft over het algemeen een rijk cultureel leven. Als je een kijkje gaat nemen in één van de omliggende buurten, zul je zowel schaduwrijke plekjes met bankjes, winkelcentra, wolkenkrabbers en interessante oude gebouwen tegenkomen. Daarnaast zul je kansen genoeg hebben om je voeten te laten rusten of je dorst te lessen, het is niet echt moeilijk om gezellige cafés en restaurants te vinden. 

Het nachtleven van Montevideo is ook zeker de moeite waard om te ontdekken. Er is hier voor ieder wat wils. Zowel voor diegene die op zoek zijn naar een leuke tangobar als voor diegene die de voorkeur geven aan de moderne nachtclubs. 

Naar Argentinië?

Veel mensen die naar Uruguay komen, reizen ook verder door naar Argentinië, waarvan de hoofdstad Buenos Aires zich aan de andere kant van de baai bevindt. Het is dan ook geen probleem om een boot te vinden die je van de ene naar de andere kant en weer terug kan brengen!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Montevideo

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact