Lima

Het centrale Plaza de Armas is perfect voor een lunch op een bankje terwijl je de sfeer van de stad opsnuift
 

Reizen naar Lima - een stad van uitersten

Een bezoek aan de hoofdstad van Peru geeft je meteen een idee van wat Zuid-Amerika te bieden heeft en de chaos en de passie van Lima zelf. Het is een stad van uitersten, je loopt er zowel tussen arme sloppenwijken als de moderne zakelijke stadsdelen. De stad geeft je een kijkje in de Peruviaanse geschiedenis en je kunt er ook heerlijk relaxen aan de kust.

Hoewel de stad voor een groot deel van het jaar overtrokken is met smog, is Lima zeker een bezoekje waard. De temperaturen variëren weinig gedurende de seizoenen en je kunt hier perfect wat van de historie van het land opsnuiven. Lima is een prima plek om je tocht door Peru te beginnen.

In de stad zijn verschillende interessante musea en kerken te vinden. Als je wat meer tijd doorbrengt in de stad leer je vanzelf meer over de Peruviaanse geschiedenis en de Inca cultuur. En dat alles vóórdat je de indrukwekkende Inca ruïnes gaat bezoeken die je terugvindt in het hele land. Ga naar Huaca Huallamarca en krijg een aardig idee van wat je nog te wachten staat op je reis.

Macchu Picchu en de Inca ruïnes in Peru

Nachtleven in Lima

Het nachtleven in Lima is niet gemakkelijk te overtreffen. Ga eens met de locals naar de bars in Barranco. Dit is de perfecte plek om er achter te komen wat 'stappen' echt betekent in Zuid-Amerika. Vergeet geen Pisco Sour te bestellen, de beroemdste cocktail van het land. Hou je van dansen? Dan ben je aan het juiste adres in Miraflores. Hier kun je fantastisch eten, genieten van een prachtig uitzicht over de oceaan en onbekommerd dansen.  

Activiteiten in Lima

Als je van actieve reizen houdt dan zul je in Lima niet teleurgesteld worden. Zo kun je paragliden van de kliffen in Mirafloris, en als je op het strand landt, kun je meteen de winkel instappen om een surfplank te huren. De Peruviaanse golven zijn perfect om te surfen. 

Ontdek Peru

Als je klaar bent met het feesten in deze geweldige stad is het tijd om je rugzak in te pakken en Peru te gaan ontdekken. In twee uur vlieg je naar het historische centrum van het Incarijk: Cuzco. In deze stad kun je heerlijk relaxen in een bar of een culturele tour maken langs de vele kerken en musea. Ook het uitgaansleven hier is supergezellig. Verder is dit dorpje gekend als beginpunt voor een trip naar Machu Picchu.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Lima

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact