Het Titicacameer

De rolverdeling tussen man en vrouw is duidelijk bij het Titicacameer: mannen breien en vrouwen spinnen.
 

Reizen naar het Titicacameer

Als je door Peru gaat backpacken, zorg er dan voor dat je een stop bij het hoogste meer (3800 meter boven zeeniveau) ter wereld inplant. Het Titicacameer is erg bijzonder, er zijn veel drijvende eilanden gemaakt van riet. Deze zijn door de Peruvianen gemaakt die wilden ontsnappen aan de agressieve Inca's.

Volgens een Inca legende, is de zonnegod in het Titicacameer ontstaan. Het hoogste meer ter wereld en het grootste meer van Zuid-Amerika ligt in de Andes tussen Peru en Bolivia.

Titicacameer tours

Met een tour langs de eilanden van het Titicacameer leer je alles over de rijke geschiedenis van Titicaca. Ook leer je de inheemse bevolking kennen en de verschillende volksstammen, zoals Inca's, Colla's en Uros-Indianen. Ook kun je een dag meeleven met de bevolking van Taquile. Bekijk de tours hier.

Puno

Puno in Peru is een klein havendorpje dat voor vele backpackers de uitgangsbasis is een tour te maken langs de vele eilanden van het Titicacameer. De inwoners van Puno lopen rond in prachtige kleurrijke klederdracht en er zijn honderden verschillende soorten volksdansen.

Verschillende rieten eilanden op het Titicacameer

Drijvende dorpen

De drijvende dorpen op het Titicacameer zijn een bijzonder fenomeen. De Uros-indianen hebben eeuwen geleden, uit angst voor de oprukkende Inca's en Colla stammen, rieten eilandjes gebouwd. Inmiddels wonen er meer dan 300 families op deze rieten drijvende dorpen. Echt alles is van riet gemaakt. Deze rieten eilanden zijn niet meer verbonden met de kust en hebben dus ook geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk. De meeste eilanden beschikken over zonnepanelen waarmee de bewoners stroom kunnen opwekken. 

Taquile eiland

De inwoners van Taquile eiland hebben een unieke cultuur en specifieke klederdracht. Op dit eiland is er sprake van een rolverdeling: de mannen breien en de vrouwen spinnen de wol. De producten die ze maken zijn van geweldige kwaliteit en de perfecte souvenirs voor thuis!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Het Titicacameer

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact