Cuzco

De kathedraal op de plaza de Armas in het centrum van Cuzco - op de plaza de Armas kun je even bijkomen en mensen kijken!
 

Reizen naar Cuzco

Ontdek één van de hoogste steden ter wereld en verlies je in de magie en charme op deze prachtige lokatie in het Andesgebergte. Op de weg naar Machu Picchu kom je door Cuzco. Deze geweldige stad verdient zeker een uitgebreid bezoek. Wandel door de vredige straten, de opwindende markten en historische gebouwen. Beleef Cuzco!

Als je met het vliegtuig naar Cuzco gaat, zorg dan voor een zitplaats aan het raam; midden tussen de hoge toppen van de Andes zie je de geïsoleerde stad opdoemen. De vlucht vanuit Lima duurt ongeveer een uur en brengt je naar een hoogte van 3300 meter. Cuzco bestaat uit een mix van moderne Peruvianen, het Spaanse katholicisme en het oude Inca-rijk van 500 jaar geleden. Hier kun je rustig wennen aan de hoogte terwijl je de Inca historie inademt.

Met zijn 300.000 inwoners is Cuzco geen klein dorpje. Toch is het stadscentrum kleinschalig en makkelijk te bewandelen. De meeste winkels, musea en restaurants vind je rond Plaza de Armas. Alles in deze stad is nog echt ouderwets Peruviaans (met uitzondering van enkele Engelse en Ierse pubs). Relax in een cafeetje, neem het ervan met een ontbijt van een dollar of 2 en geniet van het heerlijke leven.

De kathedraal op de plaza in Cusco

Ontdek het verleden van Cuzco

In Cuzco vind je een paar mooie kathedralen, kerken en musea, dus blijf niet elke dag op je cafékruk zitten! Het Inca-rijk en de Spanjaarden hebben zich hier in het verleden gevestigd, dus je kunt hier al aardig wat historische kennis opdoen alvorens je naar Machu Picchu vertrekt. Maar er moet natuurlijk ook aan de inwendige mens worden gedacht. Probeer eens één van de specialiteiten van het land: gegrilde cavia.

Nachtleven van Cuzco

Naast het culturele gebeuren wil je 's avonds natuurlijk ook nog enig vermaak. Don't worry, er zijn hier behoorlijk wat bars en clubs rond Plaza de Armas waar de feesten tot vroeg in de ochtend doorgaan. Pak een ijskoude Cusqueña en stap op de dansvloer. De beste restaurants zijn verscholen in de smalle straatjes. Het eten is er heerlijk, de prijzen zijn er laag en de omgeving is er magisch: een garantie voor succes dus.

Vervoer naar Cuzco

De meeste mensen arriveren in de ochtend met het vliegtuig, gezien het klimaat in Cuzco zijn middag- en avondvluchten lastig. Er is een groot busstation in het midden van de stad vanwaar je de bus kunt pakken naar alle grote steden. Met de bus van Lima naar Cuzco duurt 24 uur, dus het vliegtuig pakken is wel een aanrader!

Accommodatie in Cuzco

Er zijn veel goedkope hostels en hotels te vinden rondom Cuzco. In de drukke periode kan het echter voor komen dat je een poos met je rugzak moet rondsleuren vooraleer je een onderkomen vindt. Probeer je hostel of hotel al van tevoren te boeken. De prijzen zijn echt laag, voor een bed op een slaapzaal betaal ongeveer je 5$ per nacht.

Beste reistijd voor Cuzco

Van april tot oktober is het weer zacht en droog met temperaturen van 5 tot 20 graden (de nachten zijn vrij koel). Het regenseizoen begint in november en houdt aan tot mei, met het hoogtepunt tussen januari-maart. Tijdens deze maanden raden we een trekking af wegens modder, modder en nog eens ……… modder.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Cuzco

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact