Punta Arenas (Torres del Paine)

Parqua Nacional Torres del Paine is een paradijs voor wandelaars, compleet met een goed paden-netwerk en prima kampeerplekken
 

Reizen naar Punta Arenas

In het Chileense Patagonië (Punta Arenas) leven vissers, zakenmensen en schaapherders. Hou je van het buitenleven, dan hou je van Punta Arenas. Geniet van geweldige uitzichten over de afgelegen ijsvlakte van Antarctica en van de Chileense fjorden. De enorme contrasten en de fantastische landschappen die je hier ziet, behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld.

Punta Arenas is de hoofdstad van de regio's Magellan en het Chileense Antarctica (op het Brunswick schiereiland). Volgens de Chilenen is dit de meest zuidelijke stad ter wereld, Argentinië claimt dat hun stad Ushuaia dit is. Magellan's regio staat bekend als het Chileense Patagonië en is uniek in zijn soort. Punta Arenas ligt op 1418 km van de kust van Antarctica, dus als je het ijs wil horen kraken en scheuren: pak de boot.

Punta Arenas wordt wel de 'stad van de rode daken' genoemd omdat dat vroeger een karakteristieke eigenschap van de stad was, tegenwoordig is de stad veel kleurrijker. Eén van de meest belangrijke havens van Chili ligt in Punta Arenas en je kunt in het Museum Naval y Marítimo interessante weetjes over de maritieme geschiedenis van de stad vinden.

Plaza de Armas, beter bekend als Plaza Muñoz Gamero, is het centrum van de stad. Vrijwel alle accommodaties liggen rond dit Plaza. Je vindt er ook enkele goede restaurants met authentiek Chileens voedsel. Probeer eens wat centolla - grote krabben, en andere regionale visgerechten: je zult niet teleurgesteld worden. Hier in het stadscentrum vind je ook een levendig nachtleven.

Chileens 'Wildlife'

Zin om pinguïns te zien? Ga dan naar het Monumento Natural Los Pingüinos, daar leven 50.000 broedende paren. Om dit mee te maken moet je met de boot naar Isla Magdalena in het zuiden van Magellan. Dit is het ultieme paradijs voor dierenliefhebbers. En mocht je er dan nóg geen genoeg van hebben dan kun je altijd nog naar Seno de Otway, zo'n 70 km van Punta Arenas. Hier zijn nog veel meer broedende pinguïns te vinden.

Het Alberto De Agostini National Park is één van de grootste beschermde gebieden in Chili. In dit gebied met gletsjers en fjorden vind je de Darwin Mountain Range en het Beagle Kanaal. Al varend door het kanaal kun je genieten van de glanzende gletsjer-inhammen. In Pampa Guanaco (ook in het park) kunnen de fervente vissers hun slag slaan. Door het hele park vind je wild; zeeleeuwen, zeehonden en zeeotters, 'chungungos' genaamd. Ook wat betreft flora zul je niet van een koude reis terugkomen. Let bijvoorbeeld op de kaneelbomen die groeien op de steile kliffen!

Activiteiten in Punta Arenas

Het Punta Reserva Forestal Magallanes is een prachtig gebied. Er zijn veel verschillende wandel- en mountainbikeroutes. Je kunt helemaal naar boven klimmen, naar het Cerro Mirador (ook wel Mt. Fenton genaamd) en genieten van de prachtige uitzichten. Mocht je geen zin hebben in een fikse wandeling dan kun je altijd nog met een stoeltjeslift naar de top. Een andere spannende optie is om op een paard naar boven te rijden. Dit is zelfs voor de beginnende paardrijders onder ons goed te doen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Punta Arenas (Torres del Paine)

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact