Paaseiland

Geniet op het strand van Anakena
 

Reizen naar Paaseiland

Paaseiland is één van Zuid-Amerika's meest speciale plekken. Het eiland is één van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld met als hoofdattractie de indrukwekkende en kolossale stenen standbeelden, waarvan men tot op de dag van vandaag nog steeds de achtergrond niet weet. Het is een geweldige en unieke ervaring, dus waarom zou je nog wachten? Boek je reis naar Paaseiland bij KILROY.

Het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, Isla Marquesas, ligt 2200 kilometer verderop en het vasteland is dubbel zo ver verwijdert. Paaseiland wordt door zijn bewoners een mystieke en mythische plek genoemd. De oorsprong van de grote stenen gezichten, de zogeheten Moais, is nog steeds een raadsel. 

Bekende gezichten op Paaseiland

De Moais, de grote stenen gezichten in de vorm van standbeelden, zijn één van de belangrijkste toeristische attracties op Paaseiland, ook gekend als Rapa Nui. Maar ook de natuur van het eiland is zeker de moeite waard. Paaseiland is een vulkanisch eiland en wordt dan ook voornamelijk gedomineerd door drie verschillende vulkanen: Terevaka (de grootste), Poike en Rano Kau. 

In totaal zijn er 887 beroemde Moais te vinden op het eiland. Er zijn veel speculaties over wanneer de standbeelden gemaakt zijn en het wordt geschat dat dit gebeurd is tussen het jaar 400 en 1700. Ook de reden waarom de standbeelden zijn gemaakt en waar ze precies voor dienen is een groot raadsel, maar de meesten denken het een ode is geweest aan de voorouders en goden van de Rapa Nui bevolking.

Wat je niet mag missen zijn de Rano Raraku, waar nog niet afgewerkte Moais staan, en de Polynesische ceremonies in het dorpje Orongo.

De Moais op Paaseiland

Het onbekende Paaseiland

Als je denkt dat deze speciale standbeelden de enige reden zijn waarom je naar Paaseiland zou moeten afreizen, dan heb je het mis. Dit unieke eiland dat ver in de Stille Oceaan ligt, staat voor veel meer.

De onderwaterwereld is geweldig volgens duikers en het water is enorm helder. Daarnaast kunnen de surfers van deze wereld hun geluk hier niet op. Naast de vele surfmogelijkheden die hier zijn, is Moto Nui ook de perfecte plek om te gaan duiken en snorkelen. Heb je liever de grond onder je voeten? Ontdek dan het eiland te voet of te paard. En voor diegene die meer houden van zon en zee, zijn er mooie stranden die er uitnodigend bijliggen aan de Stille Oceaan, zoals Anakena Beach.

Reizen naar Paaseiland

Paaseiland hoort bij Chili en het is daarom vast geen verrassing dat je vanaf Chili gemakkelijk op het eiland geraakt. Je kan er ook naartoe vliegen vanuit Santiago.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Paaseiland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact