Iguazú

Vanuit Buenos Aires sta je binnen 2 uur op het vliegveld vlakbij de watervallen
 

Reizen naar de Iguazú watervallen

De Iguazú watervallen is één van de topbestemmingen van Zuid-Amerika en mogen zeker niet ontbreken op je to-do lijstje. De kracht en schoonheid van deze watervallen is ongeëvenaard. De Iguazú watervallen bestaan uit een verzameling van watervallen met een totale breedte van zo'n drie kilometer op de grens van Argentinië en Brazilië.

Een natuurlijk wereldwonder

In totaal zijn er zo'n 275 afzonderlijke watervallen die samen de Iguazú watervallen vormen. Het oorverdovende geluid van de watervallen hoor je al van kilometers ver. Wanneer je van boven recht in de 'Garganta del Diablo' (Duivelskeel) kijkt, begrijp je meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht bij deze waterval te staan. Je zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak!

Puerto Iguassu

Aan de Argentijnse kant van de watervallen vind je het stadje 'Puerto Iguassu'. In de ontspannen atmosfeer van dit plaatsje kun je voor elk budget wel een geschikte accommodatie vinden. Het grootste deel van de toeristen is te vinden aan de Braziliaanse kant van de watervallen: 'Foz do Iguacu'. Het uitzicht is hier ook het best. Met z'n 300.000 inwoners is deze stad is een stuk groter. Als je je niet zo aangetrokken voelt tot de massa, kies dan voor de eenvoud en charme van Puerto Iguassu.

De prachtige Iguazú watervallen in Argentinië

Naar de Iguazú watervallen

Vanuit Buenos Aires sta je binnen 2 uur op het vliegveld en vlakbij de watervallen. Het is natuurlijk goedkoper als je met de bus reist maar dan duurt je reis wel iets langer. De watervallen bevinden zich in een nationaal park. Je kunt op verschillende manieren je trip naar de watervallen regelen. Reis je op jezelf of samen met een paar vrienden? Neem dan een taxi of één van de lokale bussen. Beiden zetten je voor de poort af en zijn niet duur. Hiermee heb je bovendien de vrijheid om je dag zelf in te delen.

KILROY biedt een aantal geweldige tours aan naar de Iguazú watervallen. Kies zelf of je deze belevenis wil combineren met een reis door Argentinië en/of Brazilië of zoveel meer. Bekijk onze tours hier.

Van twee kanten bekeken

Bekijk de waterval van de twee kanten. Beide kanten zorgen namelijk voor een compleet andere belevenis van de immense watermassa. De Argentijnse kant biedt de mogelijkheid de watervallen van heel dichtbij mee te maken. Vanaf het uitkijkpunt bovenop de 'Garganta del Diablo' voel je de kracht van dichtbij. Als je van een beetje avontuur houdt en het niet erg vindt om zeiknat huiswaarts te keren stap je op de speedboot die je letterlijk meeneemt tot onder de watervallen. Om het comfort te verhogen rijdt er door het Argentijnse deel van het park een treintje waar je op verschillende plaatsen op en af kunt stappen.

De Braziliaanse kant biedt veruit de beste gelegenheid om de meest verbluffende foto's te maken voor thuis aan de muur. Waar je je aan de Argentijnse kant vooral op, onder, of over de watervallen begeeft, zul je aan deze kant voornamelijk het indrukwekkende totaalplaatje kunnen aanschouwen.

Welke kant beter is? Je bent niet voor niets helemaal hier naartoe gekomen: doe ze allebei! Een ticketje om de brug naar Brazilië over te steken kost niet veel en je kan ook een hele dag in Brazilië doorbrengen.

Beste reistijd voor de Iguazú watervallen

Het park is het hele jaar open, maar elk seizoen heeft z'n charme. De beste tijden om de Iguazú watervallen aan te doen zijn het voorjaar en de herfst. De temperatuur is dan het meest aangenaam. In de zomer (december - januari) is het vochtig en heet. De temperatuur in de winter is goed te doen, maar er is duidelijk minder water waardoor het natuurgeweld iets mildere proporties aanneemt, maar nog steeds heel indrukwekkend is.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Iguazú

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact