Buenos Aires

Het beroemde kerkhof La Recoleta
 

Reizen naar Buenos Aires

De hoofdstad van Argentië - Buenos Aires - is één van de leukste steden van Zuid-Amerika. Emigranten domineren de geschiedenis van de stad, waardoor de hedendaagse sfeer haast Europees aandoet. Het is de ideale plek om je reis te starten en vast te wennen aan de Latin way of life.

Buenos Aires is de perfecte plaats om je reis in Argentinië of Zuid-Amerika te starten. De stad ademt ondanks haar grootte nog steeds een aangename, relaxte sfeer uit. Buenos Aires telt verschillende ‘barrios’ met elk hun typische sfeer en karakter. Hierdoor krijg je soms het gevoel je tussen verschillende dorpjes te begeven. De meest interessante delen van de stad zijn makkelijk bereikbaar te voet, per metro of taxi (erg goedkoop).

Prachtig, elegant en stijlvol – dit is Buenos Aires

Deze 3 woorden vatten Buenos Aires perfect samen. Je kan deze stad het best vergelijken met een prachtige, stijlvolle klasse vrouw met een sensuele Latijnse charme. Zowel de stad als de inwoners zullen je hart op korte tijd veroveren. Moest je Buenos Aires vergelijken met een andere grootstad, dan zou het Parijs zijn. Een prachtig voorbeeld van wat deze stad te bieden heeft is La Recoleta, dit kerkhof is werkelijk uniek en met geen ander in de wereld te vergelijken. Een kerkhof gevuld met imposante, voornamelijk witte, graftombes die elkaar één voor één proberen te overtreffen. Zo mooi kan de dood dus ook zijn. De Argentijnse beroemdheid Eva Peron (Evita) en andere beroemdheden hebben hier hun laatste rustplaats.

Voetbal in La Boca in Buenos Aires in Argentinië

De andere zijde van Buenos Aires - La Boca en Maradonna

Eén van de beroemdste buurten van Buenos Aires is 'La Boca'. Met haar felgekleurde huizen trekt deze hotspot jaarlijks vele toeristen. Wees dus niet verbaasd als er naast je terras een paar busladingen Japanners worden gedropt. Omdat La Boca een nogal arme buurt is, is het voor je eigen veiligheid aan te raden om niet te ver af te dwalen van de gebaande toeristenpaden.

Voetballiefhebber? Niemand minder dan Diego Maradonna groeide op in La Boca. Het is de thuishaven van de meest populaire en traditierijke voetbalclubs van Argentinië en Zuid-Amerika, de Boca Juniors. Tijdens een wedstrijd van de club van voetballegende Maradonna barst de hel los. Het oorverdovende lawaai van Boca's fanatieke aanhang is werkelijk met geen pen te beschrijven. Het stadion trilt letterlijk op z'n grondvesten wanneer duizenden fans "Bocaaaaaa, Bocaaaaa" schreeuwen. Je kunt het beste van tevoren je kaartjes regelen via een boekingsbureau of je hostel. Je wordt dan opgehaald en begeleid naar het stadion, op deze manier geraak je veilig van en naar het stadion.

San Telmo en Palermo

Buenos Aires is misschien wel het meest van al gekend om zijn tango. De sensuele, statige sfeer die om deze dansvorm hangt vind je volop terug in San Telmo. Een wandeling door deze wijk langs de mooi gerestaureerde, oude gebouwen over geplaveide straatjes is dan ook niet compleet zonder de sfeer van de tango geproefd te hebben. Vraag naar de beste 'milonga' in de buurt en woon een tangoshow bij, doe mee of regel een dansles.

Naar Palermo ga je voor de laidback sfeer die er hangt. De vele trendy winkels, restaurants, bars en plaza's maken deze wijk meer dan de moeite waard. Zorg dat je hier op z'n minst een paar dagen doorbrengt in één van de knusse hostels en probeer de 'lomo' bij één van de 'parilla's' om de hoek. Grote kans dat dit de lekkerste biefstuk is die je ooit hebt geproefd!

Andere bezienswaardigheden

Er is zoveel te zien in Buenos Aires, maar er zijn een paar dingen die je écht niet mag missen. Neem een kijkje bij het graf van Eva Perron op Recoleta Cemetery, loop een stuk over de breedste straat ter wereld, de 9 rijbanen brede '9 de Julio', bezoek het Scheveningen van Buenos Aires (maar dan zonder strand) en loop over de boulevard langs de haven 'Puerto Madero'. Als je toch in de haven bent, kun je ook meteen een meerdaagse tour naar Uruguay regelen. Binnen 2 uur brengt de snelboot je naar Colonia. Dit historische stadje is op zich al de moeite waard, maar je kunt ook overwegen nog een uur of 3 door te rijden naar Montevideo voor een potje beachvolleybal op één van de vele stranden, of om gewoon lekker over de Rambla -de kilometerslange boulevard langs de kust- te slenteren.

Beleef het in Argentinië

Buenos Aires is een levendige stad waar zoveel te zien en te doen is dat je er gerust een paar weken rond kunt hangen. Bedenk alleen wel dat de hoofdstad erg verschilt van de rest van Argentinië. Dus een perfecte reden om deze ook te ontdekken.

Verblijf in het Milhouse in Buenos Aires

We raden als verblijf het Milhouse Hostel in Buenos Aires aan. Boek bijvoorbeeld een startpakketje in het Milhouse hostel, je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft 3 dagen in dit hostel waar altijd wel iets te doen is!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact