Auckland

De haven van Auckland
 

Reizen naar Auckland

Een derde van de totale bevolking van Nieuw-Zeeland woont in Auckland en omstreken. Auckland is gelegen aan twee havens: de Waitemata haven en de Manukau haven. De naam "City of Sails" heeft Auckland te danken aan de zeilcultuur die er heerst: er liggen prachtige zeiljachten in de haven. Boek je reis naar Auckland en Nieuw-Zeeland bij KILROY.

Auckland, in Maori taal Tamaki-or-rau Maukau, is het drukbevolkste gebied op het Noordereiland. Daarom wordt vaak aangenomen dat Auckland de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is. Auckland is een stad met leuke bezienswaardigheden. 

Zeilen in Auckland

Aucklanders zijn zot van zeilen. Als zeilfanaat moet je hier zeker zijn geweest, want naast het bekijken van de enorme zeiljachten zijn er ook vaak zeilwedstrijden zoals de America's Cup. Ervaar het zelf door een zeiljacht te huren of ga op dinnercruise. Met een kleiner budget kun je zeillessen nemen of langs de eilandjes bij Auckland zeilen.

Hoogtepunten

De skyline van Auckland -Nieuw-Zeeland

De skyline van Auckland is herkenbaar door de 328 meter hoge Sky Tower. Overwin je hoogtevrees met de Skywalk en de Skyjump. Geniet bij de Skywalk van het uitzicht als je op 192 meter hoogte buitenom de Sky Tower loopt. De Skyjump gaat nog iets verder, je maakt een vrije val van 192 meter helemaal naar beneden. Neem je liever de lift? Ga dan naar de Sky Lounge met het prachtige uitzicht van 360 graden. Je kan ook genieten van een mooi uitzicht vanaf het hoogste natuurlijke punt van Auckland, namelijk Mount Eden (een dode vulkaan).

Wijken in Auckland

De pittoreske wijk Parnell ligt iets buiten het centrum, maar is vanwege de authentieke Victoriaanse bouwstijl zeker het bezoeken waard. Pak er een terrasje of shop in de leuke boetiekjes. Als je wilt shoppen met een klein budget, dan moet je in Newmarket zijn. Je kunt er ook leuk naar het theater. K'Road is de straat waar je een samensmelting van vele culturen vindt. Je kunt er heerlijk eten en goed stappen! Het is hip, hot en happening in de wijk Ponsonby. Er zijn toffe clubs en je vindt er altijd wel een bar met live-muziek.

Accommodatie

Kamperen, bed & breakfast of slapen in een 5 sterren hotel? Het kan allemaal in Auckland! Voor een unieke ervaring kun je op een boerderij in de omgeving logeren. Je kunt ook een startpakket bij KILROY boeken, er wordt een vliegveld transfer voor je geregeld en je slaapt een paar nachten in één van de leukste hostels in Auckland. 

Beste reistijd

Je kunt Nieuw-Zeeland het hele jaar door bezoeken. In onze winter, de zomer voor Nieuw-Zeeland, zijn er veel toeristen. In de winter is het kouder en daardoor zijn sommige campings dicht, al blijven de grootste gewoon open. De beste reistijd om Auckland te bezoeken is dus in de lente of herfst.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Auckland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact