Cookeilanden

Actief zijn of gewoon lekker genieten - hier kan alles!
 

Reizen naar de Cookeilanden

De 15 eilanden die tot de Cookeilanden behoren bestaan voornamelijk uit bergen, jungle en witte zandstranden. Je kunt er surfen, duiken en snorkelen of gewoon lekker in een hangmat onder een palmboom liggen en genieten. De Cookeilanden zijn een bestemming om lekker uit te rusten en bij te komen. Boek je reis naar de Cookeilanden bij KILROY!

De cookeilanden - een mix van vulkanische eilanden en koraaleilanden - vormen een archipel in de Stille Oceaan en zijn goed te bereiken vanaf Nieuw-Zeeland. Op deze paradijselijke eilanden draait het vooral om relaxen, genieten, duiken, snorkelen en wandelen door de natuur. Deze 15 eilanden lijken in veel opzichten ook wel op Hawaii. Beide eilanden liggen op dezelfde lengtegraad en op beiden hoor je de typische ukelelemuziek. Maar de grootste overeenkomst is natuurlijk de paradijselijke uitstraling van de eilanden. De lokale specialiteit die je op z'n minst geprobeerd moet hebben op de Cookeilanden is 'ika mata', een gerecht van rauwe tonijn met kokosmelk en groenten. 

Het paradijs op aarde - de Cookeilanden

Rarotonga - het grootste eiland

Een reis naar de Cookeilanden start voor velen op het hoofdeiland, Rarotonga. Dit eiland is het grootste eiland en de officieuze hoofdstad van de Cookeilanden. Op dit eiland vind je de meeste restaurants en veel entertainment. Op Rarotonga kun je de Maori-cultuur ervaren en hun dansvoorstellingen bekijken. Ga ook eens, net als de locals op zondagochtend naar de kerk, waar prachtige acappellaliederen worden gezongen. Zorg ervoor dat je op tijd komt, want je zult niet niet de enige zijn! En volg, wanneer de avond valt, iedereen naar het strand om vliegtuigen te spotten. Een goedkope manier om je te vermaken en een praatje te maken met enkele locals!

Het eiland Aitutaki

Hoewel het toerisme ook op het één na grootste eiland Aitutaki de belangrijkste inkomstenbron is, is het nog niet overlopen door reizigers. Op Aitutaki vind je de oudste kerk van de Cookeilanden. Maar het mooiste aan Aitutaki is toch wel de lagune in het midden van het eiland. Het Tapuetai eilandje dat in de lagune ligt, biedt het mooiste uitzicht op de omgeving. Op verschillende andere plaatsen op het eiland kun je de beroemde gigantische bomen spotten of anders kan je natuurlijk ook - net als op zoveel andere plaatsen op de Cookeilanden - genieten van het prachtige koraalrif dat rondom het grootste deel van het eiland loopt. Qua verblijf kun je op Aitutaki overigens kiezen voor zowel betaalbare als luxueuze accommodatie.

Atiu, Mitiaro en Mangaia

Deze drie eilanden zijn slechts enkele van de vele paradijseilanden van de Cookeilanden. Op Atiu kan je o.a. de talloze kalksteenrotsen en koffieplantages gaan bekijken, waar Mitiaro en Mangaia het meer traditionele plattelandsleven en een prachtige natuur te bieden hebben. Nog een beetje verder afgelegen en met nog minder toeristen, vind je de prachtige eilanden Penrhyn en Manihiki.

Rondreizen op de Cookeilanden

Alle internationale vluchten komen aan op de internationale luchthaven van Rarotonga. Als je van eiland naar eiland wilt reizen, is een vlucht met Air Rarotonga de gemakkelijkste manier. Dit is overigens ook de enige 'binnenlandse' luchtvaartmaatschappij. Wil je Rarotonga zelf verkennen, dan kun je het beste een scooter huren. Deze worden overal op het eiland verhuurd. Je vlucht naar de Cookeilanden kan je bij KILROY boeken!

KILROY's tips

De beste tip die we kunnen geven is: ontspan en trek je slippers aan. Maar wat praktischer: hou rekening met de vertrektoeslag van 55 NZD (ongeveer 30 euro) die je moet betalen als je de Cookeilanden verlaat. Je moet reeds een overnachting geboekt hebben vooraleer je aankomt op Rarotonga, anders zou je reis wel eens op het vliegveld kunnen eindigen. En probeer niet teveel naar het buitenland te bellen vanaf de Cookeilanden, aangezien dit vrij duur is! Voor accommodatie op de eilanden, vluchten vanaf Nieuw-Zeeland (of een stop tijdens je wereldreis) kun je wij je natuurlijk verder helpen.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Cookeilanden

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact