Cairns

Maak kennis met de Australische dieren in de wildlife parken
 

Reizen naar Cairns

Cairns is het tropische paradijs van Australië in het noorden van Queensland. Het is gelegen bij het grootste koraalrif van de wereld: The Great Barrier Reef. Cairns en omgeving is erg populair bij de backpackers, de meeste komen hier naar toe om te duiken, snorkelen en voor de relaxte sfeer.

Cairns is dan wel niet de mooiste plek van Australië, maar er heerst een ideale sfeer voor backpackers en hostels zijn er in overvloed. Je vindt er talloze cafés en speciale winkels voor surf en strandspullen.

Cairns - de stad naast het grootste koraalrif van de wereld

Het mooiste is te vinden rondom Cairns, namelijk 'The Great Barrier Reef', het grootste koraalrif in de oceaan. Dit rif is echt 'one of a kind' en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De haven van Cairns is gevuld met duikscholen welke genoeg trips aanbieden naar dit machtige rif. Heb je geen tijd om je duikcertificaat te halen, no worries, een tocht met een zeilboot is minstens zo avontuurlijk.

Cairns staat bekent als hét vertrekpunt naar The Great Barrier Reef, welke voor een groot gedeelte voor de kust van Queensland ligt. Omdat deze plek zo populair is, zijn er enorm veel en spectaculaire activiteiten te doen. Wat dacht je van raften, ballonvaren, 4x4 en ga zo maar door. Neem je tijd om te ontdekken wat deze plaats allemaal te bieden heeft.

Duiken op het Great Barrier reef - Australië

Mission Beach

Misschien wat toeristisch, maar wel erg leuk: Mission Beach. Deze omgeving ligt op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Cairns en bestaat uit verschillende kleine dorpen gelegen aan prachtige stranden. Het dorp zelf is niet erg groot en je vindt hier een aantal restaurantjes en een supermarkt, en natuurlijk een goede accomodatie! In dit gebied liggen ook veel korte wandelroutes en je hebt grote kans om hier de Cassowarry te spotten (een

Groen, vochtig en prachtig

Het noordelijkste gedeelte van Queensland, in de omgeving van Cairns, maakt deel uit van de tropen in Australië. De natuur is groen, vochtig en heel mooi. Van november tot maart vallen hier de meeste regenbuien en is er zelfs kans op een tropische storm! Als je toch in Cairns bent, is het leuk om ook af en toe een trip te maken. Heel populair en prachtig zijn de 'highlands' Atherton Tableland. Een mooi gebied met rivieren en mooie uitzichten. Hier vlakbij ligt ook het 'Undura Volcanic Park', hier kan je de lavastromen van de laatste uitbarstingen nog zien. 

Cape Tribulation

Als je klaar bent met het relaxen op het strand, het genieten van de oceaan en natuurlijk het uitgaansleven, is het leuk om verder naar het noorden te trekken. Je kan bijvoorbeeld naar buurstad Port Douglas gaan, dat nog mooier gelegen is dan Cairns. Hier kun je ook goed duiken bij het Great Barrier Reef. Breng ook een bezoek aan het Daintree National Park bij Cape Tribulation. Trek door het regenwoud en eindig op prachtige stranden met de meest fantastische uitzichten. En als je toch op avontuur uit bent, is Cape York Penninsula helemaal in het 'hoge' noorden misschien wel iets voor je? De enige weg die er naar toe gaat is een modderige bobbelige weg die dwars door de jungle gaat...

KILROY tips

Voor het boeken van een avontuurlijke tour raden wij Raging Thunder aan. Zij bieden werkelijk alles aan dat met avontuur en Cairns te maken heeft. Voor meer informatie over deze tours kan je gewoon contact met ons opnemen.

Boek je reis naar Cairns

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact