Yosemite National Park

Yosemite Valley met zijn geweldige rotswanden
 

Reizen naar Yosemite National Park

Het Yosemite National Park is één van de meest populaire nationale parken van de Verenigde Staten. Gelegen in het centrale Sierra Nevada in Californië, op een paar uur rijden van San Francisco, ligt Yosemite met zijn prachtig landschap met indrukwekkende watervallen en rotswanden.

In 1890 werd Yosemite gesticht. Het gebied beslaat zo'n 3000 vierkante kilometer en staat bekend om zijn prachtige landschap met indrukwekkende watervallen en rotsen. 

Weelderige watervallen

In het Yosemite National Park vind je enkele van Noord-Amerika's hoogste watervallen, hier stroomt het gesmolten ijs van het Sierra Nevada gebergte in vrije val naar beneden. Op sommige plaatsen in het park kan je zo dicht bij de watervallen komen dat je de mist op je huid kan voelen. 

Een van de bekendste watervallen zijn de Upper Yosemite Falls, bestaande uit drie verschillende watervallen waar het water van zo’n 740 meter hoogte naar beneden stroomt.

Machtige rotsen

Het park is naast de watervallen, ook beroemd om zijn machtige rotspartijen Deze kan je terugvinden in de Yosemite Valley, waaronder de gekende Half Dome, El Capitan en andere bijna loodrechte granietrotsen. Sommige van deze indrukwekkende en immense rotswanden hebben een hoogte van wel 1000 meter. 

Glacier point

Van op Glacier Point heb je een geweldig uitzicht over de hele vallei. Om hier te geraken kun je via de Tioga Road rijden, deze weg loopt door het park en het Sierra Nevada gebergte. Vroeger werd deze weg gebruikt door indianen en ‘golddiggers’. Al rijdend krijg je hier het gevoel dat je even terug in de tijd bent gegaan. Er zijn onderweg verschillende stopplaatsen voorzien zodat je je benen even kan strekken en kunt genieten van het geweldige uitzicht. Hou er rekening mee dat deze weg in de winter soms gesloten kan zijn.

Mirror Lake

Mirror Lake is één van de meest gekende meren van het Yosemite National Park. Het meer heeft zijn naam gekregen door de weerspiegeling van wolken, bergen en bergtoppen op het stille wateroppervlak. En net als de Redwood trees in Noord-Californië, heeft Yosemite ook bomen die tot ver in de hemel reiken. Sommige van deze reuzenbomen zijn duizenden jaren oud.

Een frisse break

Ben je in Californië, Nevada, Arizona of Utah, dan is Yosemite ongetwijfeld een ideale reisbestemming. Beleef het beste van beide werelden en combineer de rush van een stad als San Francisco met een trektocht in de prachtige natuur van Yosemite.

 

Wil je ook met eigen ogen een blik werpen op het mooie landschap van Yosemite National Park? Neem dan contact op met een van onze reisexperts. Zij kunnen je helpen met het plannen van je reis en ook alvast een campervan voor je regelen!

Wil je meer info of hulp bij het plannen van je reis?
Klik hier

 

Boek je reis naar Yosemite National Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact