Yellowstone National Park

Old Faithfull komt ongeveer elk half uur uit. Dit is niet de enige geiser in Yellowstone, er zijn er meer dan 300!
 

Reizen naar Yellowstone - de natuur op zijn best

Er zijn beren, bizons en wolven. Geweldige watervallen, besneeuwde bergtoppen en eindeloze dennenbossen. Het Yellowstone National Park in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten heeft enorm veel te bieden, zowel voor natuurliefhebbers als avonturiers. Boek je reis naar Yellowstone nu met KILROY.

Het Yellowstone National Park spreidt zich uit over de staat Wyoming met overlappingen in Idaho en Montana. Het park werd in 1872 opgericht en was het eerste nationale park ter wereld. Vandaag de dag is het park wereldwijd bekend om haar unieke landschap, met meer dan 322 verschillende vogelsoorten en meer dan 300 geisers, daar de ondergrond gevuld is met vulkanen.

Grand Loop Road

In Yellowstone vind je onder meer een 228 km lange kronkelende weg, de Grand Loop Road genaamd. Hier kun je al kronkelend door het landschap rijden, dat het grootste deel van het park beslaat. Zo'n twee tot drie miljoen toeristen per jaar kiezen hiervoor, het moet dus wel de moeite waard zijn!

Op verschillende plaatsen zijn er stopplaatsen voorzien, zodat je van het uitzicht kan genieten en gezellig kan picknicken in de natuur. Als je echt even je benen wilt strekken, kan je een tocht maken over de kronkelende paden langs één van de vele warmwaterbronnen. En voor diegenen die graag wat dieper de natuur intrekken zijn er ook tochten georganiseerd door ervaren parkwachters. Daarnaast zijn er nog massa’s van andere mogelijkheden in Yellowstone gaande van vissen tot skiën.

Wildlife in Yellowstone National Park

Yellowstone is erg bijzonder omwille van de verschillende dieren die je er kan spotten en niet voor het minst voor zijn beren. Het park is één van de enige plaatsen ten zuiden van Canada waar je nog steeds grote populaties van Grizzly beren kan terugvinden. Als je geluk hebt, kun je misschien een glimp van ze opvangen of van één van de bruine beren, die je ook in het park kunt terugvinden. Bij Lamar Valley heb je grootste kans om één van de vele grizzly beren te spotten. De kans om ze te zien is het grootst rond zonsopgang en zonsondergang. Maar blijf op een veilige afstand, deze beren kunnen 400 kg zwaar worden en ze worden niet graag gestoord!

In Yellowstone kun je ook elanden, herten, antilopen en grote zware bizons tegenkomen, die vaak langs de wegen van het park dwalen.

Ontdek Yellowstone’s eigen Grand Canyon

Een van de mooiste plekjes van het park is de 23 km lange Grand Canyon. Het park heeft zijn naam te danken aan de gele stenen van deze kloof. Eén van de meest ondergewaardeerd elementen van het park zijn de watervallen van Yellowstone. In totaal telt het park meer dan 290 watervallen… Een fascinerend gezicht!

De sputterende geiser Old Faithfull

Op avontuur in het Yellowstone park kun je ook interpreteren als wandelen langs de vele openlucht warmwaterbronnen en geisers die het park herbergt.

Eén van de meest populaire geisers is de Old Faithfull, compleet omgeven met dampende warme modder. Deze geiser breekt het vaakst uit en in regel zit er een half uur tot een uur tussen de verschillende uitbraken. Een uitbraak duurt slechts een paar minuten, maar in deze korte tijd worden er verschillende duizenden liters water in de hoogte geblazen!

Beste reistijd Yellowstone National Park

Het Yellowstone National Park is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open. Sommige paden zijn niet toegankelijk van november t/m mei of juni. Ben je van plan een reis naar Yellowstone te maken, kijk dan eens van tevoren op de website van het park. Hier vind je onder andere een goed overzicht van accommodaties en de beschikbaarheid van de hotels, hutten en campings. Boek vooral ruim van tevoren, je bent immers niet de enige die een trip wilt maken naar dit prachtige park!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Yellowstone National Park

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact