New York

Manhattan gezien van het Empire State Building
 

Reizen naar New York - The city that never sleeps

Verwacht het beste van je trip naar New York. Het is één van de grootste en meest indrukwekkende steden ter wereld. New York heeft veel te bieden en zoveel verschillende buurten dat je gewoonweg niet wil gaan slapen. Dit is ook net wat New York is! Ga shoppen om 11 uur s'avonds of wandel uit een club om 10 uur 's morgens, New York heeft het allemaal . Boek nu je reis naar New York met KILROY.

New York 

Wat moet je gezien hebben in New York en hoe begin je er aan? Een goed idee om te starten is een kijkje te nemen in de verschillende straten van Manhattan. Deze zijn gevuld met typische restaurantjes waar je de dag kan starten in echte New York stijl met een ontbijt gevuld met roerei, bacon, worst en pannenkoeken. Nadien kan je de metro nemen naar het zuidelijke Manhattan, waar zich het Financial District bevindt. Hier kom je terecht in een mix van drukke makelaars, modieuze zakenvrouwen, lange limousines, hotdog en koffiestands. 

Enkele blokken hier vandaan vind je Ground Zero. De lege plaats waar zich voordien de Twin Towers bevonden. Hier sta je tussen de vele New Yorkers die dagelijks de gebeurtenissen van 11 september en de vele slachtoffers herdenken.

Soho

Iets noordelijker gelegen kun je Soho en Greenwich Village terugvinden. Beide stadsdelen zijn bekend om hun relaxte sfeer en Boheemse stijl. Naast geweldige shops vind je hier verschillende geplaveide straatjes, kleine parkjes en een buitengewoon kunst- en universiteitsmilieu terug dankzij New York University. Een perfecte plaats om de lokale sfeer op te snuiven is Fanelli's Cafe, op de hoek van Prince en Mercer Street.  

Hip Lower East Side en East Village

Tijdens je trip moet je ook een bezoekje brengen aan de Lower East Side en East Village. Deze delen van Manhattan zijn de place-to-be voor zij die meer op zoek zijn naar het edgy en het coole. Hier vind je verschillende tweedehandswinkels, nachtclubs en de onsterfelijke punk cultuur terug. Er vindt hier altijd wel iets plaats. Zo heb je bijvoorbeeld een bar dat enkel frieten bakt of zie je mensen aanschuiven om 1 uur 's morgens voor één van Manhattans vele onweerstaanbare bakkerijen. 

Neonlampen op Times Square in New York

Upper Manhattan

Dan zijn er natuurlijk al de neonlampen en grote warenhuizen op Times Square en het uitzicht vanop het Empire State Building. In Upper Manhattan moet je zeker passeren in het Central Park. Dit immense park ligt midden in New York. Hier kun je heerlijk bijkomen van je dag, joggen of kijken hoe New Yorkers zich uitsloven tijdens hun aerobic sessie. Je kan natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Central Park Zoo!

Brooklyn: beroemdheden en kunstenaars

Juist aan de andere zijde van de East River van Manhattan (wandel over de Brooklyn Bridge, het uitzicht is echt geweldig) ligt Brooklyn. Dit is de plaats bij uitstek voor jongeren en kunstenaars. Williamsburg is een buurt die bruist van creativiteit, galerijen, tweedehandswinkels, bars en ultra-coole jongeren. Kom in contact met je eigen hippe kant of realiseer je waarom je hier niet woont. 

Check ook Downtown Brooklyn en passeer zeker in Smith Street, één van de meest gezellige straten van New York. Er is een heel gezellige atmosfeer, vriendelijke mensen en een overvloed aan trendy winkels, gezellige bars en restaurants. Probeer Bar Tobac, waar je misschien een glimp opvangt van één van de vele beroemdheden die in de buurt wonen. 

En New York is ook...

Het Vrijheidsbeeld, het Guggenheim, het Metropolitan Museum of Art, basketbal in Madison Square Garden, ... Een hele mond vol en nee, dan heb je nog niet alles gehad. 

Studeren in de VS?

Heb je interesse om een semester, bachelor of master te studeren in de Verenigde Staten? Is de New York Film Academy misschien iets voor jou? Of ben je meer geïnteresseerd in een stageplaats in het buitenland? Dan kan KILROY je hierbij helpen! Contacteer één van onze studieraadgevers of lees meer over studeren in de VS hier. 

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar New York

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact