Miami

Miami beach zorgt voor een tropisch gevoel
 

Reizen naar Miami

Miami heeft iets elegant,warm en relaxed. Het is kleurrijk en inspirerend met een geweldige mix van etnische buurten en imposante persoonlijkheden. Ja, Miami is een indrukwekkende smeltkroes van alle goede dingen die het leven te bieden heeft! Boek nu je reis naar Miami met KILROY.

Miami - Propere stad, puur vermaak

Miami is in veel opzichten de perfecte stad. Naast het feit dat het er mooi en proper is, kun je er ook alle geneugten van het leven terugvinden. Op kop staat het klimaat. Het is hier altijd warm voor de tijd van het jaar. In de zomer is het warm en vochtig weer en kunnen er hevige onweersbuien voorkomen. Het regenseizoen valt ongeveer samen met het orkaanseizoen en het geeft de stad een tropisch karakter. Deze indruk wordt nog versterkt door de nabij gelegen Everglades (de met alligators gevulde moerassen). Dit is een absolute must-see als je de stad bezoekt. Hier krijg je werkelijk waar voor je geld.

Een gemakkelijke en goede manier om Florida te ontdekken is met de wagen, camper of motorhome. Je kan een auto, camper of motorhome huren via KILROY.

Miami Beach, Miami Vice

Het fantastische klimaat brengt met zich mee dat de stad gevuld is met zonaanbidders en schaars geklede mensen: een niet onaardige bijkomstigheid. Miami is op zichzelf al een bezoek waard is voor al de mensen die je er ziet. De omgeving is er, hoe kan het ook anders, enorm levendig. Je vindt er mooie mensen, outdoor cafés en heerlijke drankjes. Miami Beach trekt in het bijzonder interessante mensen aan. Je kunt niet zeggen dat je in Miami bent geweest als je de geweldige stranden niet hebt bezocht.

Een andere reden om naar Miami Beach te komen is nostalgie! Wie van ons heeft er nog nooit gehoord van Miami Vice. De fans van deze serie moeten zeker binnenlopen bij Jimbo's tegenover het grote en fantastische zeeaquarium. Op het eerste zicht ziet het er van buiten een beetje vervallen uit, maar eenmaal binnen raak je betoverd door de speciale sfeer en de gezelligheid. Het is een bar waar de locals je zullen verwelkomen en waar je op je gemak kunt genieten van een drankje en gerookte vis. Het is een geweldige bar, en ja, hier werden veel scènes voor Miami Vice opgenomen.

Architectuur in Miami

Downtown Miami is een geweldige verzamelplek van hoge wolkenkrabbers, de stad heeft namelijk de op twee na hoogste skyline in de VS. Of bewonder de leuke, gezellige huizen in pasteltinten in de bekende Art Decostijl. In South Beach vind je een heel district gevuld met dit soort huizen, het Art Deco Historic District.

Activiteiten in Miami

Miami heeft natuurlijk veel meer te bieden dan strand en een oude tv-serie. Je vindt hier een charmante mix van culturen en buurten: Cubaans, Argentijns, Haïtiaans. Elke buurt heeft zijn eigen levensstijl en charme. Bezoek zeker Little Havana, het Cubaanse deel van de stad.

Daarnaast kan je in Miami ook fantastisch shoppen. De modieuze Lincoln Road Mall strekt zich uit over een voetgangersstraat in South Beach. En dan is er nog het uitgaansleven. Miami heeft een wereldberoemd nachtleven. Er zijn bars en clubs voor alle verschillende genres.

En als je klaar bent met alle activiteiten in de stad, zijn er nog héél veel dingen buiten Miami die je zeker moet hebben gezien. Twee plaatsen in het bijzonder: het kleine eiland Key Biscayne en de Venitian Pool. Op Key Biscayne vind je de meest paradijselijke witte stranden. De Venetian is een echte historische schat met watervallen, koralen, onderwatergrotten, een eiland met palmbomen en zoveel meer. Het is enerzijds typisch Amerikaans, bombastisch en groot, maar anderzijds ook indrukwekkend en prachtig. Een duik in dit zwembad is zeker niet het slechtste wat je kan doen in Miami.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Miami

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact