Hawaii

Palmbomen, zon, zee, strand en de stad - wat wil je nog meer?!
 

Reizen naar Hawaii

Geniet van de kust en spectaculaire uitzichten op de paradijselijke eilanden die geuren naar hibiscusbloemen. Ga feesten op het strand met een bloemenkrans rond je nek, surf, wandel, duik, kortom: relax and enjoy! Hawii is een paradijs op aarde. Dus welkom en Aloha!

Hawaii is de meest afgelegen van de staat van de VS. Het is een afgelegen eilandengroep in de Stille Oceaan en is ontstaan na vulkanische uitbarstingen onder water. De hoofdeilanden van dit tropische paradijs zijn: Kauai, Maui, Molokai, Oahu en Big Island.

De Polynesische sfeer is duidelijk waarneembaar op deze paradijselijke eilanden, Hawaii geeft je niet echt een Amerikaanse indruk. De prijzen zijn er relatief hoog en er is massatoerisme, maar daar staat wel wat tegenover: paradijselijke, witte stranden, palmbomen, perfecte surfgolven, verse papaja, mooie hibiscusbloemen en een relaxte sfeer. Laat al je bekommeringen achter en geniet van een prachtige zonsondergang in het paradijs. Boek je vliegticket naar Honolulu.

Hawaii - Big Island

Een reis naar Hawaii handelt voornamelijk om genieten en zon, strand, surfen en snorkelen – de vulkanische activiteit niet te vergeten. De vulkanen vind je terug op verschillende plaatsen en ook op het grootste eiland, Hawaii, dat dezelfde naam draagt als de hele eilandengroep.

Op dit hoofdeiland kan men een indruk krijgen van omvang van de vulkanische activiteit in o.a. Hawaii Volcanoes National Park. Hier liggen de grote, actieve vulkanen Kilauea en Mauna Loa, waarvan voornamelijk de eerste bijna constant actief is. De Kilauea vulkaan is één van de meest krachtige actieve vulkanen ter wereld. Daar waar de lava in de oceaan terecht komt kan je soms golven van witte dampen zien aan het wateroppervlak. Bij zonsondergang is het zicht het best, de lavadampen krijgen een prachtige oranje schijn. Een fantastisch zicht!

De natuur op het grootste eiland van Hawaii is zéér gevarieerd, je kunt er wandelen in het regenwoud, maar je ziet ook sneeuw liggen op de Mauna Kea. Kauna'oa Bay is een onwaarschijnlijk mooi strand waar je heerlijk kunt relaxen. Ahalanui Beach is ook een bezoek waard met zijn thermale baden!

Maui

Ook in Maui moet je zéker een bezoek brengen aan de indrukwekkende Haleakala vulkaan. De krater heeft een omtrek van maar liefst 34 kilometer! Daarnaast is Maui ook een surfwalhalla, je kunt er wandelen en zwemmen in watervallen. In de winter kun je walvissen spotten vanaf Wailea Beach!

Oahu: Pearl Harbour en Valley of the Temples

Op dit eiland vinden we de hoofdstad Honolulu met al zijn wolkenkrabbers. Aangezien de meeste hier landen is het één van de meest bezochte en populaire eilanden. De aanwezigheid van geweldige stranden zoals: Hanuama Bay, Kailua Beach en Lanikai Beach, helpt natuurlijk ook. Waikiki is de droom van iedere zonaanbidder en surffanaat. Bodyboarden, boogieboarden, boardsurfen en windsurfen, hier kan álles.

Oahu is meer dan mooie stranden en geweldige golven. Hier ligt het historische Pearl Harbour. Pearl Harbour is een Amerikaanse marinebasis, bekend om de aanval van de japanners op de Amerikaanse vloot op 7 december 1941. De plaats is op zich al een bezoekje waard omwille van zijn historisch karakter.

Valley of the Temples in het oostelijke deel van Oahu is ook een aanrader. Hier staat de Byodo-In tempel. De hele omgeving is indrukwekkend: prachtige boeddhistische tempels in een groene vreedzame omgeving. Op deze plaats vind je een prachtige combinatie van de lokale cultuur en de Japanse schoonheid. Een absolute must!

Kauai

Dit is het eiland waar James Cook in 1778 aanlegde. Het is een dunbevolkt en extreem groen eiland. Je vindt er verlaten, kleine strandjes zonder toeristen. Kauai is het perfecte eiland om avonturen te beleven: bezoek Waimea Canyon of één van de meer dan 50 prachtige watervallen. 

Activiteiten op Hawaii

Duiken

Hawaii biedt geweldige duiklocaties. Het onderwaterleven is in veel opzichten uniek; de vulkanische formaties met lava en grotten zijn prachtig en indrukwekkend, net als de wrakken. Je kunt het hele jaar door duiken. Ni'ihau heeft de reputatie van een duikparadijs. De kans is groot dat dolfijnen je op je boottocht naar de duikspot vergezellen.

Snorkelen

Je hebt hier een hele grote kans om te snorkelen met schildpadden. Probeer het eens bij Tunnels Beach in Kauai. De vulkanische onderwatertunnels zijn ongelooflijk en je vindt er witpunthaaien. Verder is het geweldig snorkelen op Ulua Beach en Inside Crater (Maui), Inside Reef en Magic Island (Oahu), Kealakekua Bay (Big Island) en Kee Lagoon (Kauai).

Surfen in Hawaii

Surfen

De grootste en wildste golven slaan op de kust van Hawaii in de winter. Dat is dus de periode om te boardsurfen. Windsurfen is uitstekend in de zomer. Er zijn hotels en shops die surflessen organiseren en planken verhuren. De surfcondities in Maui zijn fantastisch; Kanaha Beach, Pa'ia en Hookipa zijn de beste surfspots.

Surf festival op Hawaii

Reizen naar Hawaii betekent surfen! Of je nou zelf op de surfplank staat of het vanaf de kant bekijkt is aan jou. Het hele jaar door zijn er leuke festivals op Hawaii. Het meest fantastische is het Quicksilver Big Wave Classic Surf Festival op Oahu. Het festival vindt jaarlijks in december plaats.

Rondreizen op Hawaii

Hawaii leent zich perfect voor eilandhoppen. Reizen tussen de eilanden van Hawaii doe je per vliegtuig of met ferry’s die tussen de eilanden varen. Openbaar vervoer op de eilanden is niet echt aanwezig. De beste optie is om een auto, motor of fiets te huren.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Hawaii

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact