Chicago

 

Reizen naar Chicago

Chicago is de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten. Het is een wonderlijke mix tussen oud, nieuw, grauw en kleurrijk. Het is er stralend en modern maar tegelijk ook kaal en versleten. Immens en indrukwekkend is Chicago altijd. Deze stad heeft gewoonweg ALLES wat je van een grootstad verwacht.

Treingeluiden

Chicago staat gekend om zijn spoorwegen. De 'L' is geen normaal netwerk, zoals de metro’s die je in de rest van de Verenigde Staten tegenkomt. Het staat bekend als ‘The Loop’. De treinstellen rijden meters boven de grond, en op straat hoor je dus steeds het overbekende ratelende geluid dat na verloop van tijd een soort achtergrondgeluid wordt.

Eens gesetteld in de stad, passeer eens in een van de vele blues- en jazzclubs die Chicago te bieden heeft. Chicago staat namelijk al tientallen jaren bekend om zijn ‘Chicago Jazz’ en ‘Chicago Blues’. Ook al ben je geen echte fan van dit soort muziek is een bezoek aan deze clubs een absolute must. Het is het geluid van Chicago!
Er zijn natuurlijk ook andere muziekstijlen te vinden. Ga naar een willekeurige bar of club om te genieten van soul, gospel of housemuziek. De laatste tijd is indie rock enorm aan het opkomen in de stad. Ieder jaar vinden twee van de grootste rock festivals van de VS plaats in Chicago, The Lollapalooza en het Pitchfork Music Festival.

Boottocht door Chicago

Gangsters en indrukwekkende architectuur

Chicago staat historisch gekend om zijn gangstercultuur. Alhoewel het maffia milieu niet meer is wat het geweest is maar je kunt je nog steeds moeiteloos de sfeer van sigarenrook, hoeden en schimmige deals van het gangstertijdperk van de jaren '20 en '30 voorstellen.

Tegelijkertijd is Chicago juist zeer modern. Opvallende architectuur, indrukwekkende wolkenkrabbers. De skyline van Chicago is één van 's werelds hoogste, met de ene fantastische wolkenkrabber naast de andere. Bekijk de skyline vanuit een boottocht op de Chicago River. Naast deze indrukwekkende hoogbouw, staat de stad ook vol met prachtige kerken en musea. Vanuit de stadsparken, Grant Park en Millenium Park, heb je ook een prachtig uitzicht op de skyline van de stad.

Winderig winkelen

Chicago staat gekend als de ‘Windy City’. De stad heeft dan ook een geweldige ligging aan het water. Lake Michigan geeft de stad iets extra maar het draagt bij ook bij aan het koude gevoel. De wind die van het water komt in de winter is kouder dan koud, vandaar de naam.

De welbekende Magnificent Mile in hartje Chicago is een zeer aantrekkelijke bestemming. Je vindt er veel winkels en de Navy Pier, waar je kunt kiezen uit allerlei restaurants, theaters, musea. Ook het indrukwekkende reuzenrad aan de rand van het meer Lake Michigan staat hier. De Chicago River biedt je een prachtige uitzicht over de wolkenkrabbers en het drukke verkeer van de stad. Boek een tour voor een tripje over de rivier te maken.

Het etnische en hippe Chicago

Chicago is niet alleen een wonderlijke mix tussen oud en nieuw, grauw en kleurrijk, kaal en versleten en stralend en modern. Het is ook een smeltkroes van elk denkbaar type en ras. De meest levendige buurten zijn de kleurrijke, excentrieke buurten. Een groot deel van de bevolking is Afro-Amerikaans.

Wicker Park, ten noorden van de The Loop, is een van de populaire buurten van Chicago. Je vindt er geweldige restaurants, bars en winkels. Dit deel van de stad mag dan ook zeker niet ontbreken aan je bezoek. Kortom: ben je op zoek naar een betoverende stad vol tegenstellingen, muziek en gezelligheid: Chicago it is!

Wil je nog meer goede tips over Chicago en de VS? Neem dan contact met ons op. We kunnen alles voor je regelen, van (studenten)vliegtickets, tot verblijf en autoverhuur.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Chicago

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact