Boston

Boston is de meest Europese stad van de VS
 

Reizen naar Boston - USA meets Europe

Boston, gelegen aan de Atlantische noordoostelijke kust, is de meest Europese van alle grootsteden van de Verenigde Staten. Het is een indrukwekkende stad vol met prachtige gebouwen en gezellige wijken met vele verwijzingen naar belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

De 'B' van Boston: baseball, bier & brains

Boston is onlosmakelijk verbonden met zijn geliefde ‘Red Sox’. Voor de inwoners van Boston is de finale van de World-Series in oktober dan ook het hoogtepunt van het jaar. Spelen de Red Sox de finale? Dan kun je je alvast verwachten aan een onvergetelijke middag samen met de bier- en sport- liefhebbende inwoners en waar je de lokale helden samen met kan toejuichen. Het is sinds 2007 geleden dat ze het kampioenschap gewonnen hebben. Een andere optie is het Fenway Park te bezoeken, waar de ploeg sinds 1912 zijn wedstrijden speelt, en het team live in actie te zien.

Gelukkig is Boston is veel meer dan enkel bier en bezwete lichamen. Het is de thuishaven van de wereldberoemde Harvard University, die gelegen is in de voorstad Cambridge. De universiteit geeft de stad de intellectuele, academische en literaire sfeer die het uitademt. Een bezoek aan Boston is niet compleet zonder een bezoekje aan deze historische en pittoreske universiteitscampus. Daarnaast is Boston ook de geboorteplaats van enkele grote schrijvers, onder andere Edgar Allan Poe.

Freedom Trail; Het bloedige pad naar de vrijheid

Er loopt een rode lijn door een groot gedeelte van Boston. Het is verleidelijk om deze rode lijn te symboliseren voor het bloed dat, hier in het noordoosten van het land, gedurende de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, vergoten is. Deze lijn brengt je langs enkele van de meest belangrijke monumenten en plaatsen van Boston, verbonden met de burgeroorlog. Deze wandeling door Boston is gekend als het' Freedom Trail' en is de perfecte manier om meer te weten te komen over de verschillende gebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor de Amerikaanse geschiedenis en het zelfbeeld van de Amerikaanse bevolking. Deze wandelende geschiedenisles laat je toe een indruk van dichtbij op te doen.

Tegenstrijdigheden botsen

Boston is een stad vol met tegenstrijdigheden. Je vindt hier gezellige wijken met karakteristieke bruinsteen huizen vlakbij de glimmende wolkenkrabbers van het Financial District. Daarnaast heb je de gezellige winkelstraten, bijvoorbeeld Newbury Street, in tegenstelling tot de industriële look, die erg typerend is voor deze stad. Ook vind je grote verschillen terug tussen de inwoners van Boston zelf. Enerzijds heb je er de elitaire hoog opgeleiden, anderzijds heb je de 'working class people', die voornamelijk afstammelingen zijn van de vele Ierse immigranten. De oorzaak hiervan is de ligging van Boston. Boston is gelegen aan de Atlantische kust waar gedurende de 19de eeuw veel immigranten toestroomden, in het bijzonder Ieren en Italianen. Gedurende al die jaren hebben zij werkelijk hun stempel op de stad gedrukt. Dit is vandaag de dag nog te zien aan de vele Ierse pubs en goede Italiaanse restaurants.

Beste reistijd naar Boston

In de directe omgeving van Boston zijn er veel natuurlijke schoonheden te vinden. Door zijn locatie is deze stad het perfecte vertrekpunt voor een trip naar de zandduinen en stranden van Cape Cod en de beeldschone eilanden Nantucket en Martha's Vineyard. Probeer zeker één van de spannende 'whale watching trips' te doen, deze vertrekken dagelijks vanaf april t/m oktober vanuit de haven in de stad. Deze trip brengt je dichtbij de gigantische walvissen die elk jaar gedurende deze periode dit gebied bezoekn. 

Er is dus genoeg te ontdekken in Boston! Via KILROY boek je eenvoudig je reis naar Boston en krijg je de beste tips.

Wil je hulp met je reis naar Boston en de VS?
Contaceer ons

Boek je reis naar Boston

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact