Verenigde Staten

De strip van Venice Beach in Californië is spectaculair!
 

Reizen naar de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is alles groots! De auto's zijn groter, de wolkenkrabbers hoger en de nationale parken zijn eindeloos en ontelbaar. Zelfs de film- en rocksterren zijn bekender. Maar naast al deze grootsheid is zijn Verenigde Staten ook gewoonweg een fantastische reisbestemming! Boek je reis naar de VS bij KILROY!

Goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten
Avontuur en meer in de Verenigde Staten
Autoverhuur in de Verenigde Staten
Roadtrips in de Verenigde Staten
Nationale parken in de Verenigde Staten
Surfen in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn een fantastische reis- en vakantiebestemming voor je volgende trip. Er valt zoveel te ontdekken, zoveel imposante steden om te bezoeken, denk maar aan New York, San Francisco en Chicago, en een adembenemende natuur. Geen enkel ander land heeft zo'n divers en spectaculair landschap als de Verenigde Staten. Denk maar aan de ruwe kustlijnen, eindeloze stranden, verlaten prairies, alpenachtige bergen, vochtige moerassen, meedogenloze woestijnen, enorme meren en ongelofelijke bergtoppen en kloven (zei er iemand Grand Canyon?).

Nationale parken

In de Verenigde Staten heb je enerzijds de indrukwekkende grootsteden en anderzijds de geweldige natuur. De National Parks zijn dan ook de populairste tijdsbesteding van menig reiziger. En van zodra je er geweest bent, weet je waarom! Er zijn te veel National Parks om op te noemen, maar enkele aanraders zijn toch zeker Yosemite en Redwood Trees (Californië), Grand Canyon (Arizona), Bryce Canyon (Utah), Monument Valley (Utah/Arizona), de Everglades (Florida) en de Atlantische kusten van Acadia en Cape Cod.

Roadtrippin' - Met de auto door de States

Slechts een paar weken de tijd om door de Verenigde Staten te reizen? Focus dan op een specifiek gebied. Het is onmogelijk om alles te zien in een korte periode en veel mensen vergissen zich nog steeds in de afstanden. Ben je echter een backpacker met veel tijd (en geld), overweeg dan zeker een ‘coast to coast’ roadtrip. Het is één van die Amerikaanse ervaringen die onmogelijk in woorden uit te drukken valt. Elke staat waar je doorheen rijdt heeft zijn eigen charme, gebruiken, klimaat en geschiedenis. Een reis naar de Verenigde Staten gaat om de ervaring en er is geen manier van reizen die dit meer recht doet dan een all-american roadtrip. Een auto huren of kopen is dus de boodschap!

Winter, Spring, Summer or Fall?

Er is, in tegenstelling tot andere continenten, in elk seizoen wel iets te beleven in de Verenigde Staten. In de zomermaanden – en dus het hoogseizoen – liggen de prijzen doorgaans wat hoger. Ben je flexibel in je reisplannen, ga dan tijdens de lente of de herfst. Vooral de Indian Summer (de overgang van zomer naar herfst) is een prachtige tijd om eropuit te trekken.

New York, Washington DC en Los Angeles zijn het hele jaar goed te bezoeken, al kiezen de ervaren Verenigde Staten bezoekers eerder voor steden als Chicago, San Francisco of Seattle. Je kunt er ongegeneerd shoppen combineren met allerlei activiteiten in de natuur. Florida is het grootste deel van de winter warm en zonnig. En wist je dat Alaska en Hawaï ook bij de Verenigde Staten horen?

Visum regels Verenigde Staten

Wie naar de Verenigde Staten reist, moet voortaan van tevoren online een formulier invullen op de website van ESTA. Doe je dit niet, dan riskeer je dat je de VS niet binnen mag. Doe dit minimaal 72 uur voor vertrek, maar uiteraard liever nog vroeger. Iedereen dient zich te registreren, ook al heb je alleen een stopover of technische stop in de VS. Je hebt een visum nodig:

• voor reizen in de VS, met een verblijf van niet langer dan 90 dagen
• reizen met een stopover in de VS
• reizen met een overstap in de VS

Wat moet je doen?
1. Ga minimaal 72 uur voor vertrek naar https://esta.cbp.dhs.gov
2. Vul je gegevens in en wacht op de bevestiging dat alles akkoord is

Wil je graag hulp bij het plannen van je reis in de VS?
Contacteer ons!

 

Contact