Mexico City

Mexico City is een van 's werelds grootste metropolen met maar liefst 20 miljoen inwoners!
 

Reizen naar Mexico City

Ga op zoek naar de geheimen die Mexico City voor het grote publiek verborgen heeft weten te houden. Geniet van de drukte in Chapultepec Park en maak kennis met de lange historie van dit gebied. Je reis naar Mexico City plan je met KILROY.

Mexico City wordt vaak de grootste stad ter wereld genoemd. Het hangt allemaal af van de manier waarop je het aantal inwoners telt. Maar één ding is zeker en dat is dat deze stad gigantisch groot is. De chaos en wirwar is op zichzelf fascinerend om te zien, maar het biedt je wel verschillende manieren om deze stad te zien. Mexico City heeft alles wat je mag verwachten van een grootstad: prachtige parken, grote marktplaatsen en pleinen, shopping en zoveel meer. Hang bijvoorbeeld een dagje rond in het Chapultepec Park en krijg een perfecte indruk van wat het is een inwoner van Mexico City te zijn.

Geen reden om je te vervelen

In één van de grootste steden ter wereld wordt het lastig om je nog te vervelen. Tussen de meer dan 20 miljoen inwoners vind je in Mexico City veel kerken, kathedralen, musea en archeologische pareltjes terug. Daarnaast beschikt de stad nog over verschillende historische (Azteekse) locaties en het enorme Chapultepec Park. Er hangt altijd smog boven Mexico City. Houd er wel rekening mee dat je door de combinatie van smog en de hoge ligging van de stad (2240 meter) sneller vermoeid raakt. Moest je de stad dus te voet willen herkennen, kan dit een echte uitdaging vormen. Maar laat je niet afschrikken, Mexico City is een fantastische en fascinerende stad op alle mogelijke vlakken. Via KILROY boek je voordelig een vliegticket of accommodatie in Mexico City.

Hoogtepunten van Mexico City

Bezoek Zócalo om de ruïnes van de Templo Mayor te bekijken. Het is er misschien wel wat druk, maar dit is zeker de moeite waard. Het Palacio Nacional en de Cathedral Metropolitano verkeren in een betere staat. Geniet je meer van een artistieke omgeving, ga dan naar de buurten Coyoácan of San Ángel. Met een beetje geluk beland je midden in een dansende massa op Plaza del Danson.

Helaas staat Mexico City vooral bekend om haar hoge criminaliteit. Het is natuurlijk altijd verstandig om voorzichtig te zijn, maar wanneer je de beruchte buurten vermijdt, is het eigenlijk best wel veilig op straat. Een groter risico voor je gezondheid is waarschijnlijk het verkeer. Mexicanen hebben geen regels. Als ze deze wel hebben houden ze zich er in elk geval niet aan. Zorg maar dat je claxon goed werkt, anders overleef je het niet!

Chapultepec Park

De lokale bevolking verzamelt zich veelal in en rondom Chapultepec Park. 's Werelds grootste stadspark is dan ook een prima plek om even lekker rond te hangen. Bovendien is dit historisch gezien een zeer belangrijke plaats, met gebeurtenissen die terug gaan tot de 4e eeuw. Binnen de muren van het park zijn er 7 musea gevestigd, waaronder het voormalige paleis.

Prachtige piramides bij Mexico City - Teotihuancán

Oude culturen

In en rondom de stad vind je veel historische locaties waar je kennis kunt maken met de oude culturen van dit deel van Amerika. Op een uurtje rijden van de stad vind je de historische stad Teotihuacán terug met zijn grote en prachtige piramides. Loop hier rond tussen de heilige oude ruïnes en beeld je in hoe de goden hier vroeger werden geëerd of offers werden gedaan. Vergeet zeker je camera niet!

Voetbal in Mexico City!

Meerdere voetbalteams uit de nationale competitie hebben Mexico City als thuisbasis. Het is zeker een aanrader om de lokale derby, Club America en Atlanta, mee te pikken als je hier de kans toe hebt. De sfeer in het Azteca stadion, één van de grootste stadiums ter wereld, is overweldigend.

Buiten Mexico City

Ben je de smog en het drukke verkeer even helemaal beu, dan kun je prima terecht in de directe omgeving van de stad. Boven op een heuvel, aan een groot meer vind je in de koloniale plaats Valle de Bravo een oase aan rust. Ideaal om je een paar dagen (of weken?) terug te trekken tussen de kasseienstraatjes en de dichte pijnboombossen in de omgeving. Ben je meer te vinden voor historische weetjes en cultuur moet je een bezoekje brengen aan Querétaro en San Miguel de Allende.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Mexico City

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact