Mexico

Mexico staat vol met Maya ruïnes, zoals Chichen Itza.
 

Reizen naar Mexico - ¡Viva Mexico!

Laat al je bekommeringen achter en geniet van ten volle van het leven in Mexico. Hier draait alles om genieten en relax. Mexicanen hechten enorm veel waarde aan vrije tijd en elkaar. Vrienden en familie komen op de eerste plaats. Ook als bezoeker voel je je er snel welkom, want de bevolking ontvangt je overal met dezelfde warmte en vriendelijkheid. ¡Viva Mexico! Bij KILROY kan je goedkoop reizen naar Mexico boeken.

Of je nu de prachtige Mexicaanse kust bezoekt, de historische steden en archeologische sites van Maya, Olmeca of Azteca bekijkt of gaat rondtrekken door de prachtige nationale parken met bossen, berggebieden en woestijnen, je zult Mexico ongetwijfeld fantastisch vinden.

Stranden

Als je van het strand houdt dan kom je in Mexico ruimschoots aan je trekken. Zipolite en Puerto Escondido, twee van de beste, meest ongerepte stranden ter wereld, liggen aan de kust van Oaxaca. Iets meer toeristisch, maar ook meer dan de moeite waard, zijn Cancun, Cozumel en Playa del Carmen aan de Riviera Maya. Langs de kust vcan de golf van Californië liggen de prachtige beachresorts Mazatlan, Manzanillo, Ixtapa en Puerto Vallarta.

Ben je op zoek naar een ideale mix van strand, cultuur en de beste duik- en snorkellocaties ter wereld? Dan is het peninsula Yucatan de bestemming voor jou.

Ontdek oude beschavingen

Mexico en Centraal-Amerika waren ooit het thuisland van de oudste beschavingen van het westelijk halfrond. Waar je ook heen reist in Mexico, indrukwekkende piramides, tempels en andere overblijfselen van deze oude beschavingen zijn altijd vlakbij. Ook een bezoek aan één van de vele historische sites mag niet ontbreken tijdens je reis door Mexico. En een tip voor de vroege vogels: het is een unieke ervaring om zittend bovenop een eeuwenoude tempel de zon te zien opkomen terwijl de jungle om je heen langzaam ontwaakt!

De ruïnes, tempels en piramides, die soms gewoon middenin de jungle liggen, zijn geweldig om van dichtbij te bekijken. Na een bezoek vervolg je je reis zeker met een gevoel van waardering voor deze oude beschavingen die hun tijd duizenden jaren geleden al ver vooruit waren.

Activiteiten

Mexico biedt 1001 mogelijkheden als je van actie in de buitenlucht houdt. Je kunt er bijvoorbeeld wandel- en trektochten maken door prachtige woestijnlandschappen of langs besneeuwde vulkanen. Of ga op pad langs de 1500 kilometer lange kustlijn om stranden, riffen, pieren of riviermondingen te ontdekken voor jouw perfecte surf- en kajakspot. De duikliefhebbers vinden zeker hun gading langs de kust van de Atlantische oceaan bij Yucatan, hier vind je de meest fabelachtige duik- en snorkellocaties. Je kan natuurlijk ook een wagen huren en Mexico in volle vrijheid ontdekken. Mexico is grotendeels een veilige bestemming, toch moet je oppassen als je te veel op je eigen hand te wilt ontdekken, zeker en vast in Mexico City.
Wil je tijdens je reis ook Spaans leren, dan kan dat in een van de vele professionele taalscholen die je op heel wat plaatsen terugvindt.

Getting around

De bus is in Mexico het meest gangbare vervoermiddel. KILROY doet zaken met de BAMBA bus. Deze organisatie regelt het openbaar vervoer in eerste klas bussen en biedt daar ook tours en dagtochten bij aan. Het is momenteel een van populairste manieren om rond te reizen in Mexico.

Voor langere binnenlandse afstanden kun je ook het vliegtuig nemen. De enige uitzondering die je voor de trein wilt maken is de Copper Canyon Railway. Deze trein voert je door vele tunnels en over ontelbare bruggen met adembenemende panorama's. Er rijden ook nog andere treinen, maar ze zijn vaak in erbarmelijke staat en rijden zeer onregelmatig.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Contact