Québec

Het Château Frontenac is een grand hotel en een van de bekendste bezienswaardigheden van Québec in Canada
 

Reizen naar Québec - Ongeloofelijke schoonheid

Québec is de grootste provincie van Canada en waarschijnlijk ook de meest boeiende van het land. Als je maar één deel van Canada kunt bezoeken, moet je echt wel voor Québec gaan! Er is gewoon zoveel te zien en te beleven in dit prachtige gebied dat je er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgt.

Québec is een provincie in Canada. Alhoewel Montréal de grootstse stad is, is Québec de hoofdstad. Montréal is een gastvrije en aantrekkelijke stad in Canada met veel franse invloeden. Frans is hier, net als in de rest van Québec, de voertaal. De Engels-Amerikaanse cultuur is ondanks alles toch sterk aanwezig hier. De verschillende culturen en invloeden geven Québec net dat tikkeltje extra charme.

Prachtige natuur: Mingan Archipelago National Park & Tadoussac

Tenzij je zeeën van tijd hebt, kun je echter beter niet te lang in Montréal blijven hangen. Québec heeft namelijk zóveel meer te bieden, zeker qua natuur. Aan de prachtige Atlantische kust -dat hier uitmondt in de Golf van St. Lawrence- vind je in het noorden het geweldige Mingan Archipelago National Park. Dit is een groep eilanden met een rijke fauna en flora en prachtige rotsformaties. Door het constant uitslijten, van de zee door de eeuwen heen, hebben er zich prachtige kliffen gevormd. Een uitstekende plek dus om een zeekajak te huren en het avontuur tegemoet te peddelen.

Canada is gekend voor zijn adembenemende kustlijnen en prachtige natuur, dit is ook zeker het geval in Tadoussac. Hier, te midden van het grote, indrukwekkende fjordengebied, dat deel uitmaakt van de Saguenay rivier, komen elke zomer grote groepen walvissen. Dit normaal zo rustige dorp is gedurende de zomer dan ook een enorme trekpleister voor toeristen. Het is een pittoresk en gezellig dorpje dat op zichzelf ook een bezoekje waard is: je vindt hier prachtige zandduinen, je kunt boottripjes maken of met een zeekajak de fjorden op peddelen en het is een prachtig gebied om stevige wandelingen te maken. De fjorden in deze regio zijn simpelweg indrukwekkend; de rotswanden van wel 500 meter hoog geven je een gevoel nietigheid. Kortom: dit deel van Québec mag je gewoonweg niet missen.

En nog meer schoonheid: Parc de la Gaspésie

Hetzelfde kan worden gezegd over het Parc de la Gaspésie aan de andere zijde van het fjord, een prachtig bergachtig gebied dat geschikt is voor trektochten en kamperen. Hier vind je ongelooflijke uitzichten over meren en watervallen en je hebt een goede kans om kuddes Noord-Amerikaanse rendieren tegen het lijf te lopen. Je kunt in dit gebied uitstekend vissen en als je geluk hebt kan je zowel elanden, herten, vossen als zwarte beren zien. Reis je van de stad St. Anne des Monts verder naar het oosten dan kom je van het ene prachtige landschap in het andere terecht. 

Îles de la Madeleine

In de Golf van St. Lawrence vind je les Îles de la Madeleine, een kleine groep prachtige eilanden. Het is een plek om verliefd op te worden. De uitzichten over de prachtige stranden, lagunes, golven die tegen de rode kliffen opspatten en aparte rotsformaties zijn geweldig. In de lokale kleine dorpjes met kleurrijke vissersbootjes heerst een relaxed sfeertje. De zomer is beste tijd van het jaar om deze eilanden te bezoeken gezien hun ligging.

Het is onmogelijk om de schoonheid, pracht en aantrekkingskracht van Québec ten volle te beschrijven. Het geweldige noorden is wijds en dunbevolkt. Je kunt er dwalen in de overweldigende natuur en vindt er bijna vergeten culturen en levensvormen terug. Het is een waar avontuur. Makkelijker te bereiken is The Laurentians, een mooi gebied ten noorden van Montréal, met golvende heuvels, prachtige meren, rivieren en gezellige dorpjes. En dan is er natuurlijk nog Québec City, een relatief kleine stad met 167.000 inwoners. In deze stad ervaar je de Franse invloeden nog meer dan in de rest van de provincie. Het is een heerlijke stad op een super locatie met oude gezellige straatjes en prachtige uitzichten.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Québec

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact