Zweden

Lapland heeft de meest avontuurlijke skipistes.
 

Reizen naar Zweden

Zweden, het grootste land van Scandinavië, ligt tussen Noorwegen en Finland. Je vindt er norme wouden en meren, veel cultuur, lekker eten en een bruisend nachtleven. Ontdek er het oude Sami volk in het noorden, het kleurrijke Viking erfgoed, uitgestrekte toendra's en fantastische natuur. Maar Zweden heeft nog veel meer in petto! Boek je reis naar Zweden met KILROY.

Stockholm - hoofdstad van Zweden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een stad waar je instant verliefd op wordt. Stockholm is gebouwd op 15 eilanden, die met elkaar verbonden zijn door vele bruggen. Trek dus een paar gemakkelijke schoenen aan en ga wandelen, wandelen, wandelen.... dé manier om Stockholm te verkennen. De oude stad, met z'n nauwe straatjes, steegjes en schilderachtige gebouwen, staat bovenaan de lijst van bezienswaardigheden. Kuier er wat rond, stap een aantal cafés binnen en bekijk de prachtige kerk "Storkyrkan". Goed voor 100% Zweedse charme!

Djurgården

Stockholm is een zeer groene stad, dus wandelen door de omgeving van Djurgården is zeker een aanrader. Djurgården is niet alleen prachtig om te zien, het is ook de thuisbasis van enkele van de beroemdste musea en beste cafés van het land. Stockholm biedt een levendig cultureel leven met theaters, musea en galerijen die stuk voor stuk een bezoek waard zijn. Om de hartslag van Stockholm te ervaren, moet je in het trendy Götgatan en in de Stureplan zijn. Het is de beste plek om te eten, drinken, winkelen en feesten. Via KILROY boek je ook leuke hostels of hotels in deze omgeving.

Cultureel Zweden

Voor cultuurliefhebbers heeft Zweden heel wat in petto. In Stockholm vind je het Museum voor Moderne Kunst, het Nationaal Museum en het Vasa Museum. In Göteborg vind je het Museum van Kunst en het Dalarnas Museum staat in Falun. Skansen, het eerste openluchtmuseum ter wereld, zie je hoe het leven in Scandinavië er honderden jaren geleden uitzag. Kom je in de zomermaanden, dan geniet je van de vele muziekfestivals die druk bezocht worden door zowel Zweden als toeristen.

'The Great Outdoors'

Buiten de grote steden is er nog zoveel meer te zien. In de Baltische Zee, net ten zuidwesten van het vasteland, zijn de eilanden Gotland en Öland aanraders. Je vind er een groen en weelderig landschap, schilderachtige huisjes, fantastische stranden en een relaxte sfeer. De eilanden zijn ideaal voor fietsers, want je huurt er makkelijk fietsen om de omgeving en haar rijke historie te ontdekken. Het noorden van Zweden is heerlijk. ’s Zomers trek je er de natuur in, ’s winters kun je er skiën, in bijvoorbeeld Hemavan, en je vind er traditionele Samidorpen en het beroemde ijshotel in Jukkasjärvi.

Eten in Zweden

Zweden eten niet alleen gehaktballetjes (zoals bij IKEA). Ook Baltische haring en aardappelen zijn traditionele lekkernijen. De moderne Zweedse keuken mixt invloeden uit Italië, Spanje, Japan, Thailand en Libanon; en je vindt in Zweden meer Italiaanse en sushirestaurants, dan traditionele Zweedse restaurants. Bij feesten eet je er wél zeer traditioneel, met haring en Schnaps als favorieten.

Beste reistijd Zweden

Wanneer je Zweden het beste bezoekt, hangt af van wat je wilt gaan doen, want Zweden heeft het hele jaar door veel te bieden: van wintersport tot festivals op de eindeloos zonnige zomeravonden.

Haal het meeste uit je bezoek aan Zweden

Zweden spreken over het algemeen heel goed Engels, dus hulp krijgen van de lokale bevolking moet geen probleem zijn. En daarmee heb je meteen de beste gids voor je bezoek: de lokale bevolking kan je namelijk als geen ander tips geven voor goede restaurants, bars en activiteiten voor elk seizoen. En vergeet vooral je gemakkelijke schoenen niet – je zult ze nodig hebben!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Zweden

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact