Turkije

Istanbul licht op de grens van Europa en het Midden-Oosten, heeft verschillende religies en is dus een smeltpot van cultuur.
 

Reizen naar Turkije

Zo’n 1500 kilometer witte zandstranden, 300 zonnige dagen per jaar en een verkoelende turkooiskleurige zee. Van kustplaatsen vol delicatessen tot mooie winkelplaatsen, antieke paleizen en bazaars met kruidige aroma's in Istanbul: dit is Turkije op haar best. Boek je reis naar Turkije bij KILROY.

Turkije ligt op de grens tussen Azië en Europa en wordt vaak aanzien als boeiende brug tussen de twee verschillende culturele tradities. In Turkije mixen westerse tradities met de tradities van de Islam. De hoofdstad van Turkije is Ankara en het land heeft 8 buurlanden: Armenië, Azerbeidjaan, Bulgarije, Georgië, Iran, Irak, Griekenland en Syrië die elk ook weer een invloed op Turkije hebben. Religie en historie worden gewaardeerd en de 72 miljoen inwoners zijn verdeeld over zeven zones: de Egeïsche Zee, Marmara, Zwarte zee, Midden-Anatolia, Zuid-Oost Anatolia en de Mediterranen.
Turkije is een interessante en betaalbare bestemming. Oude ruïnes van kastelen en indrukwekkende paleizen van sultans vertellen over het verleden, terwijl tegelijk nieuwe wolkenkrabbers uit de grond worden gestampt. Reizen door Turkije is reizen door de tijd, van heden naar verleden en weer terug.

De cosmopolitan Istanbul

Istanbul is het hart van Turkije met betrekking tot economie, politiek, cultuur en passievolle bezigheden. De stad ligt in Azië en Europa en dus in twee continenten tegelijk. En wat is er in Istanbul veel te beleven… Van stadspaleizen en kleurrijke bazaars tot moskeeën en gebedsoproepen die uit de luidsprekers schallen. Dingen die je niet vaak meemaakt! Ook een mooi gebouw is de kerk Hagia Sofia. Ze werd gebouwd in 537 en is een indrukwekkend parel van Byzantijnse architectuur.

Turkse keuken

Lekker eten vind je in Turkije overal. Je kan er echte Kebab eten in originele setting en kiest er je favoriete voorgerechten in een restaurant waar ze Meze serveren – de Turkse tegenhanger van de Spaanse tapas. Baklava is een typisch traditioneel Turks nagerecht. Mierzoet!

Bezienswaardigheden in Turkije

De lange stranden en het levendige nachtleven in Side, Alanya en Marmaris trekken ontzettend veel zonnekloppers. Kleinere steden aan de Middellandse zee, zoals Kaleköy, Kekova and Kalkan, zijn een stuk rustiger. Aan de oostkust, meer naar de grens met Syrië,  vind je in het stadje Iskender een enorme mix aan culturen, religies en talen. Efeze, de stad der goden, is een van de best bewaarde Mediterrane steden, waar je alleen in de vroege ochtend de hitte en het massatoerisme omzeilt. In Iznik, aan de kust van de Marmara Zee, vind je mooie handgemaakte keramiek en wijnproeverijen. Izmir, een van 's werelds archeologische parels, ligt aan de kust van de Egeïsche Zee. In metropool Bursa leeft dan weer de moderne Turkse cultuur. De kebab van Iskender is er buitengewoon lekker!

Hoe er te komen

Turkije heeft een modern en functioneel busnetwerk. Met de trein reizen duurt langer. Denk twee keer na voor je een auto huurt: het verkeer in Turkije is nogal chaotisch en de straten zijn erg smal. Via KILROY travels kun je ook een voordelig (studenten) ticket boeken naar allerlei steden in Turkije.

Klimaat

Turkije heeft een Mediterraan klimaat, met ’s zomers erg warm en droog weer aan de kust. In het midden van Turkije is het klimaat meer continentaal; in de bergen kan het weer hevig en koud zijn.

KILROY reistips

Neem de tijd om Istanbul te ontdekken en koop souvenirs bij de Grote Bazaar. Breng ook zeker een bezoek aan de warmwaterbronnen van Pamukkale en ontspan er onder de eindeloze sterrenhemel. Geniet van kleine dorpjes en maak een praatje met de lokale bevolking. En respecteer de religie en gewoontes van het land.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Turkije

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact