Spanje

Malaga aan de Spaanse kust is een stad waar je kunt shoppen, chillen en stappen.
 

Reizen naar Spanje

Wat wil je meemaken op je reis? Zonnen, rotsklimmen, feesten, vissen, duiken, heerlijk eten of oude kathedralen bezoeken? Ga reizen in Spanje met KILROY en je beleeft het allemaal!

Spanje is een van de favoriete bestemming van veel Europeanen, en daar zit het aangename klimaat zeker voor iets tussen. De Spaanse winters zijn mild en de zomers zijn heerlijk warm. Ook geografisch gezien heeft Spanje veel te bieden, van grote bergen in het noorden tot Nationale Parken in het zuiden, om de vele stranden niet te vergeten. Maar ook cultuurliefhebbers komen in Spanje aan hun trekken in Madrid en Barcelona.

De Spanjaarden

Spanje heeft zo'n 45 miljoen inwoners, waarvan er 3 miljoen in de hoofdstad Madrid wonen. Barcelona komt op de tweede plaats met 1.5 miljoen inwoners. Het overgrote deel van de Spanjaarden is katholiek, gevolgd door protestants Christelijk en Islamitisch. Spaans is de officiële taal, in sommige regio's wordt voornamelijk Catalaans of Baskisch gesproken.

De Spaanse keuken – tapas!

Voor goed eten ben in je Spanje op de juiste plek. Verse ingrediënten en smakelijke schotels, zelfs voor de meest kieskeurige mens is er genoeg lekkers om uit te kiezen. Spanje ligt tussen de Atlantische- én de Middellandse zee en dat proef je ook op je bord: het Spaanse menu bestaat voor een groot deel uit zeevruchten en visdelicatessen, zoals de gekende paella!
De Spaanse nationale schotel staat gekend als 'tapas', een trendy en aangename manier om te eten, die ook populair is in andere landen. Tapas worden geserveerd in kleine porties en zo'n 6 à 7 verschillende soorten tapas zijn goed voor een volledige maaltijd. Meestal worden tapas door alle tafelgenoten gedeeld, wat voor gezellige maaltijden zorgt, want het gesprek vindt vaak plaats rond het bord. Er gaan veel verhalen rond over het ontstaan van de tapas. Eén ervan gaat terug naar de 13de eeuw toen een Spaanse koning ziek werd. Zijn dokter vertelde hem dat het beter was in kleine porties te eten, met wat wijn tussendoor. De rest is geschiedenis.
Spaans eten zit vol smaak, maar is niet erg pittig. Voor Spanjaarden is eten heel belangrijk. Vaak beginnen ze pas rond 10 uur 's avonds aan de maaltijd, om vervolgens uren op rij samen te eten.

Reizen naar Spanje

Ga je reizen in Spanje, dan zijn er ontelbare opties, afhankelijk van waar in Spanje je bent en hoelang je er wilt blijven. Heb je maar een paar dagen of een lang weekend dat is een citytrip een aanrader. Iets meer tijd? Huur dan een auto en rij door de wijnplantes in de Rioja regio of ga wandelen in het Nationaal Park Doñana, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Feesten en zonnen op de Balearen

Reizen tussen de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) is ook mogelijk. De populairste eilanden van de Balearische eilandengroep zijn Mallorca en Ibiza. Ibiza staat vooral bekend om zijn feesten vol met topclubs, maar heeft ook hele mooie stranden en Mallorca heeft eigenlijk voor ieder wel wat wils, van bergen en stranden tot een prachtige hoofdstad (Palma de Mallorca) die wat doet denken aan Barcelona. Verder zijn er ook op Mallorca heel wat plekken waar je helemaal uit je dak kan gaan! Ibiza is bekend vanwege de spectaculaire feesten waar 's werelds beste DJ's komen draaien, dus de kans is groot dat je er menig bekendheid hier tegenkomt. Maar Ibiza heeft ook een andere kant. Het noordelijke deel heeft een steile kustlijn met een ruige en indrukwekkende natuur. Zelfs tijdens de drukke zomermaanden vind je hier lege stranden.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Spanje

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact