Noorwegen

Ga skiën op de gletsjers van Noorwegen.
 

Reizen naar Noorwegen

Noorwegen: het land van mythen, oude godenverhalen en mysteries… Maar Noorwegen heeft ook een ander gezicht! Er lopen géén ijsberen over straat, de zomers bieden temperaturen boven de 20°C en er zijn zelfs leuke zandstranden langs de kust. Welkom in een land met prachtige natuur, bruisende grote steden en culinaire hoogstandjes van wereldklasse.

Reis je naar Noorwegen, dan kom je vrijwel zeker aan in Oslo, de hoofdstad én grootste stad van Noorwegen. We raden je aan om hier een paar dagen te verblijven en een aantal historische en culturele plaatsen te bezoeken en goede restaurants, winkelstraten en parken te ontdekken.

Het beste van Oslo

Begin je bezoek aan Oslo met een wandeling rond de vesting Akershus. Ze heeft grote historische waarde en interessante Middeleeuwse relikwieën. Ook het Norwegian Museum of Cultural History en het Viking Schip museum zijn aanraders. Je trip vervolgen kan met een bezoek aan het Vigeland Sculpturenpark voor een picknick op het gras, omringd door honderden mensvormige sculpturen. ‘s Winters in Oslo? Geniet dan van de warme drankjes, lokale specialiteiten en live optredens van lokale en buitenlandse bands in de vele gezellige cafeetjes en bars. Er is elke avond wel iets te beleven!

Andere fantastische steden in Noorwegen

Steden als Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø en Kristiansand bieden je de fantastische Noorse cultuur en zijn van alle comfort voorzien, met een veelheid aan accommodaties, banken en winkelcentra.  Ook cafés, restaurants en musea zijn er in overvloed. Je kunt ook makkelijk kleine en grote trips buiten de steden maken – informeer je hiervoor even bij de lokale toeristencentra. Kuier vooral ook even gewoon door de straten om te proeven van het echte gevoel van het Noorse leven.

Wintertijd en skiën

‘s Winters biedt Noorwegen een breed scala aan wintersportverblijven, meestal middenin de natuur. Trysil, Hafjell, Hemsedal en Kvitfiell – niet zo ver van Oslo – zijn erg populair. In het noorden zijn Tromsø en Narvik prima om te skiën en snowboarden, en je kunt er het noorderlicht zien! Boek je accommodatie ruim op voorhand, vooral rond Kerstmis en Pasen zitten veel skioorden overvol.

De kust en het geweldige buitenleven

De robuuste kust van Noorwegen is adembenemend. Je ontdekt haar het beste met de populaire 'Hurtigruten' , een passagiersschip dat zeilt tussen Bergen in het zuiden en Kirkenes in het noorden – een unieke ervaring op de oceaan! Aan land proef je de authentieke kust en atmosfeer op de Lofoten eilanden in het noorden. Overnacht er in een van de houten boothuizen die accommodatie bieden, ga vissen op kabeljauw in een ouderwetse roeiboot en geniet van de beste zeevruchten van Noorwegen na een dag op de oceaan. Het geluid van de golven onder je is als hemelse nachtmuziek.

De zomer in Noorwegen

Noren zijn buitenmensen. Op zonnige dagen zie je ze dan ook overal in het gras liggen, met een wegwerpbarbecue, blikjes bier en muziek erbij. Verspreid langs de kust van Noorwegen vind je ook leuke zandstranden, die erg populair zijn bij de lokale bevolking.
Het binnenland van Noorwegen, vol bergen en bossen, is perfect voor prachtige wandelingen. Check even de lokale informatie voor je eropuit trekt, maar veel wilde dieren zijn er niet, dus op veel plaatsen is het veilig genoeg om te kamperen. Voorzie wel voldoende anti-muggenmiddel!

Noorwegen is zeer goed voorzien op wandelaars en je vindt er op sommige wandelroutes leuke huisjes om in te overnachten. Tot de beste plekken behoren Jotunheimen, Rondane, Sunnmørsalpene, Lyngsalpene, Finnmarksvidda, Dovrefjell en Hardangervidda.

Noorwegen kan duur lijken, maar als je goed op voorhand plant, hoeft de reis echt niet zo duur te zijn.  Verblijf in hostels, bekijk goedkopere eetalternatieven (zoals de supermarkt) en check gratis bezienswaardigheden. Een reis naar dit mooie land is in elk geval elke euro waard.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Noorwegen

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact