Kroatië

Vertrek vanaf Dubrovnik en maak een zeilreis langs de Dalmatische kust.
 

Reizen naar Kroatië

Kroatië is een prachtig land in het Zuidoosten van Europa. Het land grenst in het westen aan Italië en net als deze bekende buur ligt het aan de erg verleidelijke Adriatische Zee. Je vindt er veel zon, stranden en mooie culturele hoogtepunten. Daarnaast is het land goedkoper dan de meeste andere Europese landen. Reis naar Kroatië met KILROY!

Een reis naar Kroatië zal voor veel mensen verrassend zijn. Je krijgt er het beste van het Mediterrane voor veel goedkopere prijzen dan in meer bekende Mediterrane landen als Italië, Griekenland en Spanje. Onweerstaanbare stranden met turkooiskleurig helder water, mooie natuur, een ontspannen levensstijl, veel lekker eten én ’s zomers 100% zekerheid op zonnig weer en een blauwe hemel. Het land wordt veel minder bezocht dan andere Mediterrane landen, al komt daar langzaam verandering in. Dus waarom reis je niet naar Kroatië voordat iedereen dat doet? Via KILROY heb je het eenvoudig geregeld. De leukste en voordeligste accomodaties en vliegtickets boek je gewoon online!

Een verzameling mooie eilanden

Een reis naar Kroatië is pas compleet na een bezoek aan de mooie eilanden. Links van Kroatië ligt de Adriatische Zee; met aan de andere kant Italië. Dit Mediterrane gebied biedt heerlijk warm water om te zwemmen en Kroatië is net als Griekenland zeer geschikt om van eiland naar eiland te reizen.
Bezoek het eiland Vis voor lekkere lokale gerechten en wijn, trek naar het eiland Brac als je van avontuurlijke watersporten houdt en ontdek de ongerepte natuur op het mooie eiland Mljet. Het eiland Paq heeft de beste strandfeesten en nachtclubs zoals Kalypso, Papaya en Aquarius, terwijl het eilandje Palagruza in het midden van de Adriatische zee het tegenovergestelde biedt: de ultieme rust en complete afzondering. Dit eiland heeft fascinerend genoeg maar één gebouw: een vuurtoren! Je kunt er overnachten in een tweepersoonskamer voor 100 euro per nacht, met een minimum verblijf van een week. Breng wel je eigen spullen mee, want boten komen er niet, dus zelf koken is de boodschap. Palagruza is je kans om een unieke vakantie te beleven, weg van de bewoonde wereld.

Dubrovnik

Ver in het zuiden van Kroatië, vind je Dubrovnik, een mooie stad met goed bewaard gebleven architectuur van wereldklasse. Deze fantastische stad met de Adriatische Zee aan alle kanten heeft veel oude, mooie huizen en straten in het oude gedeelte van de stad. Haar plaats op de UNESCO Werelderfgoed lijst is dan ook verdiend. Dubrovnik wordt elk jaar opnieuw overspoeld met toeristen uit heel Europa, wat alleen maar aangewakkerd wordt door de mooie stranden en prachtige natuur.
Ben je in Dubrovnik, dan raden we je aan om ook de stad Split dichterbij de kust te bezoeken. En maak onderweg zeker even een stop bij de leuke stadjes Makarska en Podgora.

Centraal Kroatië: Het nationale park Plitvice en Zagreb

Verder naar het noorden en in het centrale gedeelte van Kroatië, vind je Plitvice, het grootste nationale park van het land. Een fantastisch park dat ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst prijkt en bekendstaat om zijn spiegelgladde, turkooiskleurige meren, en bergen met spectaculaire kliffen van kalksteen. Na regenval overstromen de immense meren soms door watervallen uit de bergen; net een stukje hemel op aarde. Dit nationale park mag absoluut niet ontbreken op je reis naar Kroatië!
Reis je verder naar het noordoosten, dan kom je in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. De stad heeft zowel wolkenkrabbers als historische monumenten en ook de typische Oost-Europese buitenwijken vind je hier. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de Katholieke kathedraal en het indrukwekkende nationale theater.

Zonsondergangen en zeevruchten

Voordat je Kroatië verlaat, wil je vast nog even terugkeren naar de zo verleidelijke Kroatische kust. Dus waarom je bezoek aan Kroatië niet afronden aan de noordelijke kust, bijvoorbeeld op het eiland met de rare naam Krk? Dit eiland is net als de andere eilanden van Kroatië gezegend met fantastische zonsondergangen in de Adriatische Zee, en vis voor veel lagere prijzen dan in het buurland Italië.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Kroatië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact