Italië

Toscane in Italië - kijk nou wat een mooi uitzicht!
 

Reizen naar Italië

Italië, het land van de passie, is een van de favoriete vakantiebestemmingen van de Belgen. En dat is geen verrassing, want Italië biedt een fascinerend mengsel van cultuur, natuur, lekker eten, winkelen en folklore. Boek met KILROY Travels je reis naar het land van de hartstocht!

Heb je het over Italië, dan denken velen meteen aan pasta, pizza en voetbal. Maar Italië heeft zoveel meer te bieden. Op cultureel gebied is het een parel. In de hoofdstad Rome vind je nog veel sporen van het Italiaanse verleden dankzij het Colosseum, Pantheon, Forum Romanum en het Vaticaan. En dit is nog maar het begin!
Meer in het zuiden van Italië vind je in Pompei de nog altijd actieve vulkaan Vesuvius. Pompei was na de uitbarsting van de Vesuvius in augustus 79 AD complet bedekt onder as en lava, en het lijkt wel of de tijd er stil heeft gestaan. Een prachtomgeving om het verleden opnieuw te beleven.
Andere mooie cultuursteden naast Rome, zijn Florence, Pisa, Sienna, Venetië en vele anderen. Elke stad heeft zijn eigen beroemde bouwwerken en musea. Cultuur genoeg in de Italiaanse steden!

La Dolce Vita

Het is geen toeval dat de beroemde film `La Dolce Vita´ (het Mooie Leven) in Italië opgenomen is. De oude Romeinen verslonden al enthousiast het smakelijk eten en de verrukkelijke wijn en de passie voor het goede leven zit de Italianen nog altijd in het bloed. In Italië worden al je zintuigen verwend!

De grote eilanden

Sicilië – vooral bekend van de maffia – is één van de meest opwindende bestemmingen in Italië. Maar naast de maffia kent het eiland ook vele mooie stranden en steden, zoals het heerlijke Palermo, een stad waar je alles kan krijgen wat je maar wenst.
Het eiland Sardinië is een van de mooiste plekken in Italië om te duiken. Het water is glashelder en onder water zijn er historische scheepswrakken te zien. Sardinië is bekend om zijn prachtige natuur vol lange witte stranden en steile kalksteenrotsen die zich tot honderden meters in zee uitstrekken.

De Italiaanse steden

Italië leent zich ook perfect voor langere citytrips, met Rome als klassieke favoriet. Rome staat bol van de oude historische monumenten. Als je eens iets anders wilt zien, is Milaan in het noorden ook een mooie stad. Het is het dynamische economische centrum van Italië, en ook de thuisbasis van de mode-industrie. Andere klassieke favorieten zijn Florence en Bologna, en voor romantiek ga je natuurlijk naar Venetië.

Roadtrip of wandeltocht?

Italië heeft veel gebieden die goed te verkennen zijn per auto of te voet. Toscane, ten noorden van Rome met Florence als centraal middelpunt, is de grote favoriet. Je vindt er landschappen die rechtstreeks uit schilderijen van de Renaissance lijken te komen. De afstanden tussen steden en dorpen zijn minimaal en de omliggende natuur is perfect voor een wandeling. De vele wandelpaden zijn goed met elkaar verbonden.
Een ander gebied dat je het beste met de auto ontdekt, is de prachtige Amalfi Kust. Deze kustlijn strekt zich uit tussen Sorrento en Salerno en is beroemd vanwege haar natuurlijke schoonheid en charmante kleine dorpjes die zich letterlijk aan de rotswanden van de oceaan vastklampen. Verder zijn de Alpen een populair gebied om te wandelen en te hiken.

Italië en verder…

Als je plannen hebt voor een grote reis rond Europa, weet dan dat Italië het perfecte vertrekpunt is voor verdere ontdekkingsreizen en tochten. Vanaf Bari en Brindisi vertrekken er veel veerboten naar Griekenland, maar het is net zo makkelijk om met een veer- of zeilboot te varen, recht over Adriatische zee naar bijvoorbeeld Kroatië. Italië kan het perfecte beginpunt zijn voor een reis rond de Adriatische zee!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Italië

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact