Engeland

Maak een trekking langs het Cornwal Path, langs de Engelse kust.
 

Reizen naar Engeland

Het land van de tradities, waar de Koningin nog heilig is. Soms lijkt de tijd in Engeland wel stil te hebben gestaan, maar dat maakt dit land ook net zo bijzonder. Je vindt er grote steden als Londen, maar ook kleine dorpjes aan de kust en in het binnenland. Boek je reis naar Engeland met KILROY Travels en laat je inpakken door de warmte en de gastvrijheid van dit land en zijn bewoners.

Londen

De hoofdstad van Engeland – het overbekende Londen – staat bol van de bezienswaardigheden. De Big Ben en de London Tower staan aan aan de top van de lijst, maar vergeet ook het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud niet te bezoeken! Zin in wat avontuur? Maak dan een tripje in de London Eye, het grootste reuzenrad ter wereld. De stad bulkt van de musea, dus je vervelen is hier geen optie. En ‘s Avonds is Londen natuurlijk uitermate geschikt voor een gezellig avondje uit. Sinds enkele jaren zijn de pubs er ook na 2 uur open!

Oxford, Cambridge en… Shakespeare achterna!

Naast Londen zijn er natuurlijk nog veel meer aantrekkelijke plekken in Engeland, zoals het supergezellige Oxford en Cambridge. In beide steden vind je een prachtige universiteit, een mooie kathedraal, een groen park en de typische gezelligheid die studenten overal ter wereld creëren. Het Lake-District staat bekend om het indrukwekkende platteland, terwijl grote steden Manchester en Liverpool zeer geschikt zijn om te shoppen en uit te gaan. In Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare, kun je terecht voor een Shakespeare-experience. Je vindt er vijf van zijn huizen én kunt er naar het toneel. The Royal Shakespeare Company treedt op in twee verschillende stadsschouwburgen in Stratford.

Van Noord- tot Zuid-Engeland

Het platteland in het noorden van Engeland bestaat uit prachtige meren, heuvels en kastelen en een spectaculaire kustlijn. Er zijn verschillende nationale parken en goed onderhouden, middeleeuwse steden zoals York. Je vindt er ook de gekende voetbalsteden Blackpool en Manchester.
Naar het zuiden toe wordt het landschap wat rustiger. In het binnenland zijn mooie weggetjes en rivieren, terwijl je aan de oostkust moerassen vindt, evenals de steden Stratford en Cambridge.
De zuidkust heeft verrassend genoeg mooie stranden en resorts – toch niet het eerste waar je aan denkt bij Engeland! Je kunt hier verblijven in gezellige bed & breakfast-hotels en genieten van een relaxte vakantie. In het zuiden vind je ook Winchester en Salisbury met hun beroemde kathedralen. Beiden liggen op korte afstand van de Stonehenge. De Stonehenge is een steencirkel en het is heel bijzonder deze plek op midzomer te bezoeken. De zon schijnt dan precies boven deze steencirkel!
Ten zuidwesten van Londen ligt Cornwall met een aantal geweldige surfstranden langs de ruige kustlijn. In The Cotswolds staan pittoreske huisjes met strooien daken, naar Somerset ga je voor de overheerlijke cider, en voor een lekker kopje thee kun je uitstekend terecht in Devon. Oh yes!

Nachtleven van Engeland

Pubs, clubs, bars… de ene is nog gezelliger dan de andere! En niet alleen in Londen, je kunt in Engeland zowat overal terecht voor een bruisend nachtleven. Zelfs in de kleinste dorpjes vind je leuke, lokale pubs. Alle grote steden bieden een geweldige stapomgeving, van Manchester en Liverpool tot Newcastle en ga zo maar door. Lekker gaan feesten dus!

Rondreizen in Engeland

Reizen door Engeland met de auto of de trein is een geweldige ervaring. Het is makkelijk, iedereen is vriendelijk en de taal vormt geen probleem. Een groot deel van het platteland is vlak en het is een prachtig, landelijk en groen landschap. In het noorden en westen van Engeland vind je glooiende heuvels die het rijden heel aangenaam maken.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Engeland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact