Duitsland

Je vindt op elke straathoek van Berlijn wel een vorm van kunst.
 

Reizen naar Duitsland

In het hart van Europa ligt Duitsland, het land van duizenden kastelen, weidse landschappen, hippe steden, verfijnde wijnen en stevige bieren. Ontdek het land van de contrasten en festivals met KILROY travels.

Duitsland is een groot Centraal-Europees land met 82 miljoen inwoners. Je vindt er historische en culturele charme in de pittoreske dorpjes en enorme steden. De Duitsers weten een feestje te bouwen en de muziekscene is groots. Er zijn dan ook veel festivals waar je je te goed kunt doen aan bier en wijn. De vele interessante steden en dorpen hebben elk hun eigen sfeer.

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en één van de hipste steden in Europa, bekend om de levende muziekcultuur en de verscheidenheid aan subculturen. Vooral fans van elektronische muziek halen er hun hart op in de vele clubs. Belijn is een groene stad met veel parken waar het heerlijk relaxen is.
De architectuur in Berlijn is zeer divers: van oude, historische gebouwen tot gebouwen van ultra moderne makelij. Naast de vele galerijen en musea kun je ook een bezoek brengen aan de oude DDR tv-toren; vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht over de stad. Geniet van je citytrip!

Frankfurt

Frankfurt, aan de Main Rivier, is het financiële centrum van West-Duitsland. Immense wolkenkrabbers staan er naast middeleeuwse gebouwen en mensen uit alle bevolkingslagen leven er naast elkaar. De bekende musea en het Römerplein trekken jaarlijks miljoenen toeristen. De Dom uit 852 is zeker een bezoekje waard, net zoals Goethe's geboorteplek en de universiteit uit 1914.

München

München is de op twee na grootste stad van Duitsland, met een wat conservatievere uitstraling dan Berlijn; en veel architectuur uit het barokke- en rococotijdperk. De Frauenkirche in het centrum is een must voor architectuurliefhebbers. Ook ’s avonds is er genoeg te doen: in het Nationale Theater geniet je van prachtige opera's. Het jaarlijkse Oktoberfest is legendarisch onder bierliefhebbers, in die weekenden stroomt de stad dan ook vol. Ook het jaarlijkse Auer Dult marktfestival is zeer de moeite waard. En na al die activiteiten kan er worden uitgerust in de nabijgelegen Alpen.

Keulen, Dresden, Düsseldorf, Hamburg en Bremen

Keulen, de prachtige stad aan de Rijn, is zo'n 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen. Ze staat bekend om haar vriendelijke atmosfeer en cultuur en om het jaarlijkse Winter Carnaval 'Fastelovend'. Beklim zeker eens de waanzinnige Dom in Keulen uit 970, die op de monumentenlijst van UNESCO staat. Een hele klim, maar de beloning is een geweldig uitzicht. Er zijn kerken in Romeinse stijl te bezichtigen zoals de St. Severin en de St. Kunibert, en ook qua musea is het aanbod groot.
Ook het prachtige Dresden met zijn jazz- en filmfestivals is een bezoekje waard, net zoals Düsseldorf, de modestad van Duitsland. Ook het liberale Hamburg en het fascinerende Bremen zijn aanraders.

Eten en drinken

De Duitse keuken is beïnvloed door Italiaanse en Franse gerechten. Overnacht je in een guesthouse, dan kun je echte Duitse pot op je bord verwachten. Zin in een biertje om het eten weg te spoelen? Er zijjn 1200 soorten, dus keuze genoeg! Proef zeker een donker biertje in een Kneipe in Düsseldorf.
Niet zo’n fan van bier? Drink dan een lekkere cider in Frankfurt of ga wijnproeven in Riesling of Kerner. Je proeft er op los van de Duitse witte kwaliteitswijnen in kleine bars en tuinen (Straußenwirtschaft of Besenwirtschaft).

Accommodatie in Duitsland

Van exclusieve hotels tot kampeerterreinen, in Duitsland vind je alle soorten accommodatie. Een Bed & Breakfast wordt een Fremdenzimmer genoemd, maar ook in de zowat 600 Jugendherbergen (jeugdherbergen) is het goedkoop overnachten. In de grotere steden kun je verblijven bij de lokale bevolking, een steeds populairdere manier om de cultuur op te snuiven.

Rondreizen in Duitsland

Het spoorwegen- en busnetwerk in Duitsland zijn geweldig. Met een treinpas reis je ongelimiteerd en vanuit Duitsland sta je met de trein in een mum van tijd in steden als Brussel, Wenen en Zürich.

Ook de wegen in Duitsland zijn erg goed. De snelwegen kennen geen snelheidslimieten of tol en je vindt overal autoverhuurbedrijven. Je kunt zelfs een auto huren en die ergens anders achter laten. Op naar Duitsland dus!

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Duitsland

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact