Honduras

d
 

Reizen naar Honduras

Honduras heeft de Caribische schoonheid waar veel toeristen naar op zoek zijn, maar nog niet hebben gevonden. Op de eilanden Roatan en Utila kun je luieren op tropisch witte zandstranden of duiken met walvishaaien en kleurrijke tropische vissen. Boek je reis naar Honduras met KILROY.

Wil je ergens heen waar je omringd bent door prachtige natuur, maar waar bijna geen toeristen komen? Dan is Honduras de plek voor jou. Deze kleine bananenrepubliek is gemakkelijk en goedkoop om te reizen en goede busmaatschappijen verbinden alle steden met elkaar. Het eenvoudige toerisme en de prachtige natuur maken Honduras tot een verborgen parel voor backpackers en iedereen die eens wat anders wil zien.

Rio Cangrejal

Verlaat de verharde weg en ga op zoek naar deze verborgen plek! Neem een bus naar La Ceiba en stap over op een lokale bus die je naar de prachtige omgeving van Rio Cangrejal vervoert. Spring van de bus als je de 'Jungle River Lodge' tegenkomt. Dit avonturierbolwerk ligt aan een wilde, magisch turkooizen rivier die door het tropisch regenwoud meandert en de grote omliggende rotsen heeft omgetoverd tot prachtig gepolijste stenen. Zoek er een mooie steen uit, relax wat in de zon of neem een duik in het verfrissende water. Je komt er maar weinig andere toeristen tegen. Bij the Jungle River lodge kun je onder andere wildwater raften of een tocht door het regenwoud boeken, met als eindpunt een spectaculaire waterval. Een eenvoudig bed is hier dan niet het goedkoopste van het land en het raften kost rond de 40 US dollar, maar het is het meer dan waard!

Ook de Maya ruïnes van Copan, vlakbij de grens met Guatemala, zijn ook een bezoek waard voor iedereen met een fascinatie voor de mystieke Mayacultuur.

The Bay Islands

Voor de echte Caribische vibe reis je naar de rustieke kustplaatsjes van Honduras. Neem de veerboot vanaf La Ceiba naar de tropische eilanden van Roatan of Utila. Vooral Roatan, dat zelfs een eigen vliegveld heeft, trekt veel toeristen. Utila is wat rustiger en heeft de sfeer van een klein dorp. Beide eilanden hebben prachtige stranden en helder blauw water, ideaal voor zwemmen en snorkelen.

Duiken en walvishaaien spotten

Als je  toch op Roatan of Utila bent, raden we je aan om er te gaan duiken. Duikshops en duikscholen zijn er in overvloed en om goedkoop te leren duiken, ben je er op de juiste plek. In Utila kun je een hostel en duikschool in één boeken, meestal lekker makkelijk aan het water. Utila staat bekend om de totaal ongevaarlijke, tot wel 12m lange, majestueuze walvishaaien die er in bepaalde jaargetijden langs zwemmen. Voor velen hét hoogtepunt van hun reis naar Centraal-Amerika. In Utila vind je ook het op twee na grootste koraalrif ter wereld, dus zelfs zonder walvishaaien is er veel te bewonderen.

In Roatan kun je bij de duikshops een speciale duik met haaien boeken voor zo'n 75 US dollar. Deze adrenaline verhogende duik is elke cent absoluut waard! Wel heb je hiervoor minimaal een PADI Openwater duikbrevet nodig. Je daalt af tot 17 meter diepte, waar de reefsharks om je heen cirkelen.

Roatan is iets duurder dan Utila, maar het nachtleven is beter en er zijn meer restaurants. Guanaja, een kleiner eiland in de buurt, wordt minder bezocht en is moeilijker te bereiken.
Grote steden als Tegucigalpa en San Pedrosula, met veel winkeladresjes, zijn vrij typische latino steden. Een beetje Spaans spreken loont! Er is wel wat criminaliteit, dus vermijd de straten na zonsondergang.

Rondreizen in Honduras

Vanuit Honduras kun je gemakkelijk met de bus of het vliegtuig naar Guatemala, Nicaragua of El Salvador reizen. Neem in grote steden liever een taxi; het is comfortabel, goedkoop en een stuk veiliger. De locals gebruiken de 'chickenbus': een oude Amerikaanse schoolbus die overal onderweg stopt om mensen op of af te laten stappen. Verreweg de goedkoopste en leukste manier om te reizen, alleen niet altijd de snelste. Wees alert als je met 'chickenbusses' reist, want sommige wegen zijn het domein van overvallers. Reis dus bij voorkeur overdag. Veel reizigers reizen zonder noemenswaardige problemen per chickenbus om onderweg het echte leven van Honduras te zien.

Meer info of persoonlijk advies?
Contacteer ons

Boek je reis naar Honduras

Boek bij ons goedkope vliegtickets, leuke hotels, avontuurlijke rondreizen en activiteiten.

Contact